Suntem foarte fericite sa anuntam primul nostru proiect pe zona de cooking. Stiti ca la noi in familie mancarea joaca un rol foarte important; zi de zi petrecem clipe frumoase in bucatarie, pregatind retete gustoase si creand amintiri minunate impreuna.

Ne indreptam cu pasi repezi catre una dintre cele mai importante sarbatori si, cum noua ne place sa iesim tot mai des din zona de confort si sa va surprindem cu lucruri noi si interesante, in aceasta perioada va invitam sa reinventam retetele traditionale si sa gatim impreuna cu ingredientele din gama Lidl Deluxe.

De-a lungul urmatoarelor saptamani vom avea idei de retete cu care sa va surprindeti invitatii la masa de Paste si nu numai.

Prima reteta pe care vrem sa o incercam impreuna este risotto, un clasic italienesc pe care noi il gatim o data pe saptamana. La acest fel de mancare am adaugat gustosul homar. Mai jos gasiti ingredientele necesare si pasii pentru aceasta reteta:

Denumire reteta: risotto cu homar

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

– o cana orez pentru risotto;
– trei cani stock de legume;
– o tulpina de apio;
– jumatate de ceapa;
– patrunjel verde;
– piper;
– un pahar de vin alb;
– un homar intreg;
– o lingura unt cu sare;
– trei linguri parmigiano Reggiano;
– sare de Himalaya;
– o lingura ulei de masline extravirgin;
– chipsuri de legume.

reteta risotto cu homar

Mod de prepare:

– lasam homarul la temperatura camerei timp de 5-6 ore pentru a se decongela, apoi il adaugam in apa clocotita timp de 5 minute.

– pregatim risotto – punem o oala la foc mediu si adaugam in ea untul cu sare, uleiul si ceapa maruntita. Calim timp de un minut, dupa care adaugam si tulpina de apio. Continuam cu orezul si paharul de vin alb. Imediat ce alcoolul se evapora, adaugam cate putin din stockul de legume si lasam sa fiarba timp de 15 minute sau pana cand orezul este al dente.

– la final presaram parmezan, piper si sare de Himalaya.

– curatam homarul si il punem deoparte.

– intr-o farfurie adanca punem o lingura bogata de risotto, adaugam cateva picaturi de ulei de masline extravirgin si patrunjel maruntit pentru mai multa savoare. Punem si homarul si decoram cu chipsuri de legume (platingul trebuie sa fie cat mai simplu si elegant).

Va dorim pofta buna.

Comments

comments