inka cosanzene

Ritualul meu de dimineata incepe cu o ceasca de cafea, un croissant cu unt si cateva pagini dintr-o carte. Acesta este singurul moment de rasfat din zi pentru mine, singura pauza si singura clipa de liniste in care imi pot auzi gandurile si imi pot face ordine in idei.

Eu asociez aceste clipe cu iubirea de sine. Cu un copil Duracell care aproape ca isi ia la revedere de la somnul de pranz pentru ca ii este teama ca nu are timp sa se joace suficient si unul care este pe drum si care cu siguranta va fi la fel de activ (sau poate si mai si) decat fratiorul mai mare, este obligatoriu pentru mine sa gasesc o “fereastra” in care sa fiu eu cu mine si cu micile mele placeri.

Saptamana trecuta, cativa oameni faini au descoperit pasiunea mea pentru cafea si m-au invitat la Inka Flavours. Mix & Drink, un workshop de cocktailuri cu Inka, o bautura din cereale 100% naturale, substitut sanatos al cafelei si potrivita pentru toti membrii familiei.

Inka bautura Cosanzene

Inka este o bautura ce poate fi consumata la orice ora, fara restrictii (de-as avea mai multe ritualuri zen pe zi as fi in al noualea cer) si este indicata chiar si femeilor insarcinate, mamelor care alapteaza, dar si copiilor care au peste 3 ani.

Secara, orzul si cicoarea au valori nutritionale remarcabile si beneficii precum: continutul ridicat de minerale (magneziu, calciu, zinc, fier), vitamina B, carbohidrati, amidon, fibre alimentare care accelereaza metabolismul si faciliteaza digestia.

inka bautura cosanzene

La workshopul de cocktailuri cu bautura Inka am descoperit cateva retete delicioase pe care abia astept sa le pun in practica si acasa. Pana atunci, as vrea sa le impartasesc cu voi pentru ca sunt convinsa ca v-am starnit interesul si v-ar placea sa le incercati.

Reteta de cocktail pentru pitici si unicorni: Inkaccino.

Ingrediente:

– 200 ml spuma de lapte;
– 2 lingurite de Inka;
– pentru decorare: portocala rasa/praf de scortisoara.

Pasii pentru pregatire sunt foarte simpli:

– fierbi putina apa (cat pentru ceai), adaugi in cana cele 2 linguri de Inka, iar peste spuma de lapte si portocala rasa sau praful de scortisoara. Eu, sincer, as pune si portocala rasa si praf de scortisoara. Pentru ca fana numarul 1 a Craciunului :))

Puteti inlocui cu usurinta apa cu lapte – atat lapte obisnuit, cat si lapte vegetal (de cocos, de soia, de orez, de quinoa, de migdale… de orice :D).

Pentru Cosanzene avem doua idei de cocktailuri speciale:

1. Inka Pumpkin Delight.

Ingrediente:

– 2 lingurite de Inka;
– 40 ml suc de mere;
– 25 ml pumkin spice syrup.
– mar caramelizat pentru decor.

inka cosanzene

Cum se prepara:

– se adauga toate ingredientele (cu exceptia marului caramelizat) intr-un shaker si se mixeaza foarte bine. Se toarna cocktailul intr-o cana instagramabila si se decoreaza cu marul caramelizat pentru un plus de culoare.

2. Inka Kumaru Tonic.

Ingrediente:

– 2 lingurite de Inka;
– 25 ml tanka syrup;
– splash apa tonica;
– lavanda si piper roz pentru decor.

inka cosanzene

Cum se prepara:

– se adauga toate ingredientele (cu exceptia celor pentru decor) intr-un shaker si se mixeaza foarte bine. Se toarna cocktailul intr-o cana si se decoreaza cu lavanda si piperul roz.

Spor la shakeuit. Astept pozele cu bauturile voastre Inka pe Instagram Cosanzene, in mesaje. 

Pentru inspiratie de super bauturi puteti vizita oricand paginile de Facebook si Instagram Inka.

Comments

comments