Fasole rapida cu carnati afumati

Fasole cu sos de rosii, una dintre mancarurile copilariei pentru noi. Fie ca o facea cu carnati sau alegea varianta de post, cu verdeata proaspata culeasa din gradina si paine calda, facuta in test, bunica noastra facea intotdeauna cea mai buna fasole. Nu folosea ca noi fasole din comert, la conserve, ci avea fasole plantata si culeasa de ea, pe care o puneam la inmuiat in apa cu o zi inainte de a o pregati, o spala in multe ape cat timp aceasta fierbea si abia apoi puteam sa ne bucuram de ea.
Pentru astazi va propunem o reteta simpla si usor de facut (in jumatate de ora este gata) de fasole cu carnati afumati.
Mancare de fasole cu carnati afumati – lista ingrediente:
– carnati afumati taiati bucati;
– 2 cepe mai mici;
– 2 morcovi;
– un ardei;
– 5 catei de usturoi;
– 2 linguri pasta de tomate;
– 5 linguri rosii maruntite;
– condimente: sare, paprika afumata, piper, foi de dafin, cimbru uscat;
– 150 de grame de fasole fiarta (la conserva);
– patrunjel proaspat.
Mod de preparare fasole cu carnati:
Punem carnatii la prajit pentru 2-3 minute (cat sa prinda crusta), apoi ii scoatem si ii lasam deoparte.
In uleiul in care am calit carnatii adaugam si ceapa, morcovii si ardeii. Lasam la calit 3 minute, punem si usturoiul maruntit, mai lasam un minut.
Continuam cu pasta de tomate si rosiile maruntite si mai lasam pe foc inca 5 minute, apoi adaugam fasolea, un pahar mare de apa si condimentele. Lasam la foc mic pentru 15-20 de minute, amestecand din cand in cand astfel incat sa nu se lipeasca fasolea de fundul vasului.
Cu 5 minute inainte de a lua de pe foc adaugam si carnatii si patrunjelul.
Idee de servit: cu castraveti murati, paine proaspata si ceapa cu multa sare.
Pentru mai multe detalii, urmariti clipul de mai jos, unde avem prezentata reteta pas cu pas:
View this post on Instagram
Write a comment