Gogosi la cuptor (fara prajeala) cu glazura de ciocolata
Cu un interior moale si pufos si o glazura cremoasa, aceste gogosi coapte sunt usor de facut si incredibil de bune. Pentru ele nu am folosit pic de ulei – nici in ingrediente si nici in gatire.
Gogosile la cuptor sunt perfecte ca o gustare, atunci cand avem pofta de ceva dulce, sau ca desert pregatit la o petrecere/ adunare cu prietenii.
Cum pregatim gogosi fara prajeala? Incredibil de simplu. Cu ajutorul unui tel (nici nu avem nevoie de un mixer), amestecam toate ingredientele, le punem in forme sau o tava de gogosi si le bagam la cuptor.
View this post on Instagram
📝Lista ingrediente:
– 140 de grame de faina;
– o lingura de cacao;
– jumatate de lingurita de praf de copt;
– un ou;
– un varf de lingurita de sare;
– 100 g de zahar;
– 80 ml de lapte;
– 60 ml de iaurt grecesc/ smantana;
– 30 de grame de unt topit;
– vanilie.
🍫Glazura de ciocolata:
– 100 de grame de ciocolata neagra (daca va place glazura dulce, folositi ciocolata cu lapte);
– 100 de grame de smantana lichida.
👩🏻🍳Mod de pregatire:
– toate ingredientele se amesteca intr-un singur bol. Batem bine cu ajutorul unui tel oul si zaharul, apoi continuam cu ingredientele lichide: lapte, unt topit, iaurt grecesc.
– urmatoarele ingrediente de incorporat: faina amestecata cu praful de copt si cu sarea, cacao si vanilia.
– punem aluatul in formele de gogosi aranjate intr-o tava si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
– pentru a face glazura, punem o oala la foc mic si topim ciocolata cu smantana lichida si mai lasam pe foc pana devine cremoasa.
– scoatem gogosile din forma si le dam prin glazura de ciocolata. De servit atat calde, cat si reci (daca le lasam sa se raceasca, glazura se intareste).
Write a comment