Wrap cu pui crocant, legume si sos cremos facut in casa

Wrap-urile sunt super usor de facut si incredibil de delicioase. Noi le pregatim in fiecare saptamana si ne plac pentru ca poti combina cam tot ce ai prin frigider, iar gustul este de fiecare data diferit.

Astazi va aratam una dintre retetele noastre preferate de wrap.

Lipie pufoasa cu pui crocant, legume si sos cremos facut in casa. Incercati aceasta reteta si va promitem ca va deveni preferata voastra. Hai sa ne apucam de treaba!

Lista ingrediente:

– lipii pufoase (facute in casa sau cumparate);
– gujoane picante din piept de pui Agricola;
– maioneza de casa (1 ou intreg, 200 ml ulei, 2-3 catei de usturoi, putina sare, o lingurita de mustar, o lingura de suc lamaie, o lingurita de boia dulce);
– legume dupa preferinte (noi am pus salata ciocolata, rosii, castraveti, ardei, ardei iute si ceapa verde).

Mod de pregatire:

Scoatem de la congelator gujoanele picante din piept de pui Agricola fara E-uri si doar le incalzim fie in ulei, fie la cuptor. Intre timp, pregatim sosul de maioneza din ingredientele mentionate in descrierea video-ului. Mixam bine pana cand obtinem o consistenta densa. Scoatem gujoanele pe o farfurie tapetata cu servetele astfel incat sa eliminam surplusul de ulei si le punem deoparte.

Noi am facut si niste lipii calde si pufoase pe care sa le folosim cu aceste bunatati, va lasam la finalul articolului reteta pentru ele.

Incepe asamblarea: lipie, maioneza, legume dupa preferinte si gujoanele picante din piept de pui. Condimentam cu sare si piper,
strangem bine lipia si o punem intr-un cornet din hartie pentru a fi mai usor de mancat.

Rezultatul? O bunatate rapida, gustoasa si sanatoasa. Bonus: poate fi luata si la pachet pentru masa de pranz la birou. Urmariti Cosanzenele.Gatesc pentru mai multe delicii.

Mai jos gasiti si video-ul pas cu pas.

Reteta pentru lipii:

Lista ingrediente (pentru 5 lipii):
– 500 g de faina;
– 7 g de drojdie uscata (puteti folosi si drojdie proaspata – 20 de grame);
– 320 ml de apa calduta;
– jumatate de lingurita de sare;
– putin ulei de floarea soarelui (optional);
– faina extra.

Cum se prepara:

– pune faina intr-un bol si fa o mica gaura in ea in care sa adaugi drojdia si apa calduta putin cate putin;

– incepe sa amesteci cu degetele, apoi sa framanti putin cate putin astfel incat sa se formeze un aluat omogen (procesul nu dureaza mai mult de 5 minute).

– acopera recipientul cu un prosopel si pune-l la loc cald pentru 50minute – o ora pentru a se dospi;

– pe o suprafata plana presara putina faina;

– imparte aluatul in 5 bucati egale si modeleaza-le una cate una astfel incat sa le dai o forma rotunda (nu te chinui prea tare, cu cat sunt mai uniforme cu atat sunt mai bune);

– pune o picatura de ulei in tigaia incinsa si pune cocoacea; las-o la foc mediu cateva minute (mare grija sa nu se arda), apoi intoarce-o si pe partea cealalta si las-o pana este gata.

Comments

comments