paine fara framantare cosanzenele gatesc

Paine fara pic de framantare. Cu o coaja subtire si crocanta si un miez moale si pufos, aceasta bunatate este facuta cu doar 4 ingrediente dupa o reteta foarte simpla. Hai sa o pregatim impreuna.

Lista ingrediente:
– 390 g de faina;
– 350 ml de apa calduta;
– 5 g de drojdie uscata;
– o lingurita cu varf de sare.

Mod de pregatire:

Intr-un bol mai mare punem toate ingredientele si le amestecam cu o lingura pana cand obtinem un aluat omogen.

Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam la dospit minim 2 ore.

Punem aluatul intr-o oala de fonta sau o tava mica si bagam la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 40-45 de minute.

Sfat: In cazul in care folosim oala pentru copt painea, ii punem capacul cand o bagam la cuptor, o lasam 30 de minute, apoi dam deoparte capacul si o mai lasam inca 10 minute pentru a prinde crusta.

O putem servi atat calda cat si rece, simpla sau cu bunatati – dupa cum pofteste sufletul.

 

Comments

comments