Pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi cu bacon si ulei de trufe
Astazi va invitam intr-o calatorie culinara de neuitat, unde gustul devine o sarbatoare a simturilor, iar momentele petrecute in bucatarie se transforma in amintiri de nepretuit. De ce sa ne multumim cu putin atunci cand putem savura un adevarat festin?
Cu o reteta care imbina rafinamentul si simplitatea, astazi va propunem pulpe de pui la cuptor, fragede si aromate, acompaniate de un piure de cartofi fin si cremos, invaluit in bacon crocant si o nota delicata de ulei de trufe. Și, pentru a adauga o atingere de prospetime si culoare, am insotit totul cu pastai de fasole verde, usor trase la tigaie, pentru un contrast perfect de texturi si arome. O reteta care promite sa aduca zambete la fiecare masa si sa transforme fiecare moment in unul special.
Haideti sa descoperim impreuna cum se aduna toate aceste ingrediente intr-un platou plin de savoare si culoare! In doar cativa pasi simpli, veti reusi sa creati o masa care nu doar ca va incanta papilele gustative, dar va aduce si un aer elegant mesei de familie sau oricarei ocazii speciale.
Pulpe de pui la cuptor rumene si fragede, piure de cartofi cu bacon crocant si ulei de trufe si pastai de fasole trase la tigaie. Ne apucam de treaba?
📝Lista ingrediente:
– 2 pulpe superioare de pui;
– o lingura de ulei de masline;
– 4 cartofi mai mari (pentru piure);
– un cubulet de unt;
– 125 g de bacon cubulete;
– jumatate de lingurita de ulei de trufe;
– pastai de fasole;
– un catel de usturoi;
– sare si piper.
🧑🏻🍳Mod de pregatire:
Incepem cu pregatirea pulpelor: le crestam din loc in loc, le punem intr-o tava de cuptor si le stropim cu putin ulei de masline. Adaugam si sare, acoperim cu o hartie de copt umezita si bagam la cuptor (180 de grade) pentru o ora (in ultimele 15 minute indepartam folia pentru ca pulpele sa prinda crusta si culoare).
Ne ocupam si de cartofi: ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, scurgem apa, adaugam untul si amestecam cu un tel pentru a ii marunti. Punem si cateva cuburi de bacon crocant si, pentru si mai multa savoare, putin ulei de trufe.
Ultimul pas: tragem la tigaie cateva pastai de fasole cu un catel de usturoi (pentru maxim 2 minute). Condimentam dupa gust… si mancarea noastra este gata.
Iar acum nu ne ramane decat sa pregatim farfuria: doua linguri generoase de piure, o pulpa de pui si pastaile de fasole. Rezultatul? O adevarata bunatate! Urmariti Cosanzenele Gatesc pentru mai multe delicii.
View this post on Instagram
Write a comment