Tort cu mere cu o canuta de faina si doar 2 linguri de zahar
Tort cu mere la care folosesti o canuta de faina si doar 2 linguri de zahar. Daca gasesti mere dulci, si mai bine… pentru ca poti renunta complet la zahar.
📝Lista ingrediente:
– 6 mere;
– 2 oua;
– 80 g de faina;
– 30 g de zahar;
– 20 g de unt;
– 80 ml de lapte;
– sucul de la o lamaie;
– coaja de la o lamaie;
– vanilie;
– un varf de lingurita praf de copt;
– zahar pudra pentru topping (optional).
👩🏻🍳Mod de pregatire:
Radem coaja de la o lamaie si o punem intr-un bol, apoi stoarcem sucul de la lamaie si il punem peste fasiile de mere pentru a evita oxidarea acestora;
Incalzim laptele intr-o oala, la foc mic. Adaugam si untul si lasam sa se topeasca, amestecand din cand in cand.
Cu un mixer electric batem ouale cu zaharul si coaja de lamaie, adaugam faina, praful de copt si vanilia si amestecam bine.
Adaugam treptat laptele cald si untul, continuand sa mixam.
Adaugam si merele si amestecam usor cu spatula. Punem aluatul intr-o tava de 20 cm diametru tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
Servim rece cu (sau fara) zahar pudra pe deasupra.
Pentru mai multe detalii, dati play video-ului de mai jos:
View this post on Instagram
Write a comment