supa de pui Cosanzenele Gatesc

Supa de pui care vindeca sufletul si te scapa de raceala. Sau, cel putin, asa ne spunea mama de fiecare data cand ne-o pregatea.

Lista ingrediente:
– morcovi;
– radacina de telina;
– ardei gras;
– pastarnac;
– ceapa;
– apa;
– bucati de pui;
– fidea;
– putin ulei (optional);
– sare si piper;
– patrunjel.

Mod de pregatire:

Curatam si spalam bine cateva legume (noi am folosit 3 morcovi, un ardei, un pastarnac, 2 cepe si putina radacina de telina), le punem intr-o oala pe care o umplem cu apa si apoi o punem pe aragaz la foc mediu.

Dupa jumatate de ora, adaugam si puiul maruntit si dam focul mic spre mediu.

Strangem toata spuma formata deasupra oalei. Dupa jumatate de ora – 45 de minute, scoatem toate legumele.

Dam mai mult gust supei cu o lingura de ulei (pas optional), sare si putin piper.

Adaugam fideaua in ploaie, cateva legume fierte maruntite (morcovi, telina si pastarnac) si, bineinteles, patrunjel din belsug.

Oprim focul si… gata supa noastra. Atat de usor de facut, atat de incredibil de buna. Si are si gust de copilarie.

Pentru mai multe detalii dati play video-ului de mai jos:

foto main pixabay

Comments

comments