Conopida la cuptor plina de arome
Am reusit sa facem cea mai buna reteta de conopida la cuptor de pana acum. buchetele usor crocante, delicioase si numai bune de servit cu un sos cremos.
Lista ingrediente:
– conopida;
– ulei de masline;
– paprika dulce afumata;
– piper;
– sare;
– cativa catei de usturoi;
– parmezan ras;
– patrunjel proaspat.
Ingrediente optionale: fulgi de chilli si praf de usturoi.
Mod de pregatire:
Spalam conopida, desfacem buchetele si le amestecam cu ulei de masline, paprika afumata, piper, sare si cativa catei de usturoi dupa suflet.
Amestecam bine bine pana cand toate buchetelele sunt acoperite uniform de condimente, apoi le punem usor distantate intr-o tava si le bagam la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15-20 de minute.
Le scoatem de la cuptor si le rasfatam cu parmezan ras din belsug si patrunjel proaspat maruntit. Daca vreti, acum puteti pune si putini fulgi de chilli sau praf de usturoi.
Le aranjam dragut pe o farfurie si le servim cu salata si cu un sos facut in casa – dulce, picant, acrisor… dupa preferinte.
🍋Sosul folosit de catre noi:
– 2 linguri de iaurt grecesc;
– o lingura de maioneza;
– sare si piper;
– paprika picanta afumata (sau dulce);
– 2 catei de usturoi;
– suc de lamaie.
Write a comment