supa crema de cartofi cu praz

Supele sezonului rece. Supa crema de cartofi cu praz

Vremea de afara ne determina sa poftim tot mai des la mancaruri calde, pline de gust si de savoare. De aceea pe Cosanzenele.Gatesc am dat startul unei noi serii pentru sezonul rece in care va prezentam cele mai delicioase supe si ciorbe pentru urmatoarea perioada.

❄️Supele sezonului rece. Supa crema de cartofi cu praz

📝Lista ingrediente:
– un praz;
– 2 catei de usturoi;
– 6-7 cartofi;
– sare si piper;
– cimbru uscat;
– ulei de masline;
– pentru servire: smantana, praz caramelizat si fulgi de ceapa.

👩🏻‍🍳Cum se prepara:

Spalam bine prazul, il tocam si il punem la rumenit, intr-o oala cu putin ulei de masline. Adaugam si usturoiul taiat marunt;

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii adaugam si pe ei in oala. Punem apa, condimentam cu sare, piper, adaugam si 1-2 crengute de cimbru uscat si lasam la fiert 20-25 de minute.

Adaugam toata compozitia intr-un blender si mixam bine pentru cateva minute.

Servim cu smantana, praz caramelizat si fulgi de ceapa.

🥔 Din cantitatile de mai sus ies 3-4 boluri de supa crema.

Pentru  mai multe detalii, dati play video-ului de mai jos:

Comments

comments