Carne de vita la tigaie
Cum gatesti carnea de vita la tigaie? 🥩Cele mai bune sfaturi:
1. Scoatem carnea de vita de la frigider cu 2 ore inainte de a o gati;
2. O condimentam cu sare si piper si o ungem cu putin ulei de masline;
3. Folosim o tigaie din fonta in care punem putin ulei de masline; incingem bine tigaia inainte de a pune carnea in ea;
4. Cu focul dat la mediu, adaugam bucatile de carne si le lasam 3 minute pe fiecare parte (pentru o bucata de carne de 2.5-3 cm);
5. La sfarsit adaugam un cub de unt, 2-3 catei de usturoi si rozmarin proaspat. Pentru mai multa aroma, punem untul topit pe toata suprafata carnii cu ajutorul unei lingure; mai lasam in tigaie pentru cel mult 2 minute;
6. Scoatem carnea din tigaie si o lasam putin la odihnit (pentru 3-4 minute) inainte de a o taia.
Pentru mai multe detalii urmariti clipul de mai jos:
View this post on Instagram
foto main pixabay
Write a comment