porridge cu mere si scortisoara la cuptor

Reteta vegana/de post: Porridge la cuptor cu mere si scortisoara cu gust de placinta de toamna

Un mic dejun desert cald, perfect pentru diminetile reci de toamna, delicios, sanatos si usor de facut. Nu contine faina.

Lista ingrediente:
– o masura de fulgi de ovaz (noi am folosit recipientul in care am copt porridge-ul pentru a masura);
– jumatate de masura de apa (sau lapte vegetal);
– jumatate de banana;
– un varf de lingurita praf de copt;
– un varf de lingurita de scortisoara;
– indulcitor dupa preferinta (noi am pus o lingurita de sirop de agave – puteti pune si miere, si sirop de artar, si zahar);
– mere cubulete;
– inca putina scortisoara;
– jumatate de lingurita de zahar.

Mod de pregatire:

– mixam intr-un robot de bucatarie/ blender fulgii de ovaz cu apa, banana, praaful de copt, scortisoara si siropul.

– punem aluatul in forme, adaugam cateva cuburi de mere si amestecam bine;

– toppinguri: mere cubulete, putina scortisoara, zahar.

– bagam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute.

Pentru mod de pregatire pas cu pas, dati play video-ului de mai jos:

Comments

comments