In ultima perioada temperaturile au crescut tot mai mult in termometre in timp ce indicele de confort a ajuns sa atinga praguri critice. Ce facem? Cum ne protejam? Ce haine purtam? Ce bem? Ce mancam? Cum ne facem viata mai usoara in astfel de momente?

Chiar zilele trecute vorbeam cu cateva mamici in privat pe Instagram si, din subiect in subiect, am ajuns sa facem schimb de sfaturi cu privire la cum facem fata vremii caniculare. Iata care ar fi cele mai importante (cu care toate am fost de acord):

1. Este important sa purtam haine potrivite. Si cand spun potrivite ma refer la haine lejere, din culori deschise, din tesaturi naturale (precum bumbacul). De asemenea, palariile sau sepcutele sau in aceasta perioada ar trebui sa fie accesoriile fara care sa nu iesim din casa.

2. Cu cat stam mai mult in casa cu atat mai bine. Nu ar trebui sa iesim afara intre orele 11:00 si 16:00. Din fericire, Aaron isi respecta foarte bine programul: dimineata, la prima ora, luam micul dejun in parc, apoi pana in 11:00 suntem deja inapoi in casa, luam masa de pranz, ne jucam cu trenuletele si dinozaurii si citim o carticica, tragem un pui de somn (de obicei somnul de pranz se intampla pe la 14:00 dureaza intre 40 de minute si cel mult o ora si jumatate). Seara iesim in parc dupa 18:30.

3. Consumul de lichide ar trebui sa fie la ordinea zilei. Este foarte important sa bem lichide si sa nu asteptam pana cand ne este sete. Apa, apa cu suc de lamaie, apa cu fructe si alte frunze infuzate… apa este cel mai bun prieten al corpului nostru in perioada caniculara. Fructele sunt si ele recomandate in aceasta perioada.

Iar daca vrem sa suplimentam consumul de apa, putem face oricand inghetata de casa (eu o fac din fructe blenduite) cu care sa ne rasfatam intreaga familie.

4. Aerul conditionat (sau ventilatoarele) este un must have la apartament, insa trebuie folosit corespunzator. Temperatura pe care noi il avem setat tot timpul este de 24 de grade. In timpul zilei, draperiile sunt trase pentru a bloca soarele si caldura acestuia.

5. Crema de protectie este obligatorie. Avand in vedere temperaturile ridicate de afara (puteti verifica si indexul pentru razele ultraviolete – aplicatia pe care eu o folosesc este Weather), pentru sanatatea pielii noastre nu ar trebui sa iesim din casa fara a aplica inainte crema cu factor de protectie solara cat mai ridicat cu cel putin 30 de minute inainte de a iesi din casa. Recomandarea noastra: crema spray pentru copii cu pulverizator FPS 50+ de la NIVEA Baby. Se aplica din cateva pufuri, se absoarbe usor, protejeaza imediat impotriva UVA si UVB si este si rezistenta la apa.

Alte trucuri si sfaturi eficiente:

– lenjeriile de pat ar trebui sa fie 100% din bumbac.
– dusurile ar trebui sa fie scurte si dese in perioada verii.
– mancarea ar trebui sa fie cat mai fresh. Noi in sezonul cald ne concentram mult pe supe crema reci, salate si fructe (pepenii sunt la ordinea zilei).
– aerisirea locuintei se poate face dimineata devreme (inainte sau imediat ce a rasarit soarele) si seara, dupa apus (mare atentie la tantari si alte ganganii).

Comments

comments