Ne mutam si noi acolo? 😀

Dragi Cosanzene, am gasit locul perfect pentru noi in aceasta lume. Este vorba despre satul Huanglou din sud-vestul Chinei. Femeile din grupul Yao isi taie parul o data in viata – de obicei, inainte de casatorie.

Potrivit Dailymail, in acest sat exista in jur de 60 de femei al caror par depaseste un metru lungime.

Pan Jifeng are 51 de ani si este femeia cu cel mai lung par din sat – parul ei are 2 metri lungime.

Care este secretul parului lung, stralucitor si foarte sanatos? Potrivit lui Pan, acest obicei a fost trimis din generatie in generatie. Ea spune ca satenii pastreaza apa pe care o folosesc pentru a spala orezul pentru a isi curata parul. Apa de orez poate fi utilizata o data sau de doua ori pe saptamana, ca ultima clatire si, pe langa faptul ca hidrateaza in profunzime, acesta impiedica aparitia firelor de par (primele fire de par ale femeilor din acest sat apar la varsta de 80 de ani)

In apa in care fierbe orezul, pot fi adaugate ingrediente precum ierburi, coaja de pomelo si ceaiuri. Parul trebuie spalat cu apa cu orez o data la trei zile.

Ne tundem parul pentru prima data la varsta de 17 ani; acest ritual este ca parte a unei ceremonii – fetita este acum un adult si se poate casatorie” – a mai sus Pan Jifeng.

Parul taiat in timpul acestei ceremonii nu trebuie aruncat, ci pastrat. In momentul in care femeia devine mama, ea poarta alte doua sectiuni de par in impletitura: prima sectiune este coada taiata in timpul ceremoniei de la 17 ani, cealalta sectiune este formata din parul cazut in timpul pieptanarii. Ele isi poarta parul intr-un coc pus pe frunte, acesta reprezentand copiii. Fetele necasatorite isi poarta parul intr-o coafura spirala, pe care o acopera cu o esarfa. In noaptea nuntii, ele isi dau jos esarfa.

Potrivit Guinness World Record, femeia cu cel mai lung par din lume se afla tot in China – ea este Xie Quiping, iar parul ei masoara 5.62 metri lungime.

Comments

comments