Salata de conopida cu maioneza si usturoi

Salata de conopida este un fel de mancare usor de pregatit, ideal pentru perioada primavara-vara. Gasim conopida la tot pasul… asadar, de ce sa nu profitam de ea? In general se serveste ca aperitiv, pe paine proaspata sau prajita.
Ingrediente salata de conopida:
– o conopida mai mica;
– 3 linguri iaurt;
– 3 linguri maioneza;
– 1-2 catei de usturoi;
– o lingurita suc de lamaie;
– sare;
– marar proaspat;
– ceapa verde.
Preparare salata de conopida:
Desfacem buchetele de conopida, le spalam bine si le punem in apa, la fiert, cu putina sare. Lasam pentru 5-6 minute, cat sa se inmoaie (sa intre usor cutitul in ele), apoi le bagam direct in apa cu gheata pentru a opri procesul de fierbere si pentru a le raci mai repede (acesta este un pas optional – le puteti lasa in sita, asteptand sa se raceasca).
Ne ocupam si de sos: amestecam iaurtul cu maioneza, usturoiul maruntit, sucul de lamaie si putina sare.
Maruntim buchetele de conopida (insa nu foarte mult – nu vrem sa le facem piure), le punem intr-un bol si adaugam peste ele sosul, mararul si ceapa verde. Lasam la rece cel putin jumatate de ora astfel incat gusturile si aromele sa se omogenizeze.
Servim cu paine proaspata. O bunatate de salata gata in doar cateva minute. Pentru mai multe detalii urmariti clipul de mai jos:
View this post on Instagram






Write a comment