Idei de retete mic dejun. Retete simple si usoare, dar incredibil de delicioase, pentru prima masa a zilei.

Retete usoare pentru un mic dejun sanatos si imbelsugat. In cazul in care aveti nevoie de inspiratie pentru prima masa a zilei, am pregatit un material cu 7 idei de retete pentru micul dejun mega delicioase si foarte usor de facut. Acestea sunt cele mai apreciate retete de catre voi in anul 2021 de pe pagina de Instagram Cosanzenele.Gatesc.

1. Sandwich din covrigi cu seminte

O reteta incredibil de usoara, gata in doi timpi si trei miscari. Sandwich-ul fi luat si la pachet pentru masa de pranz.

mic dejun Sandwich din covrigi cu seminte

Lista ingrediente:

– covrigi;
– crema de branza;
– frunze de salata mixta;
– fasii de prosciutto;
– castraveti;
– fasii de parmezan.

Cum se prepara:

Am incalzit covrigii pe grill-ul de la prajitorul de paine, apoi i-am taiat pe jumatate. Partea superioara am pus-o deoparte, iar partea de jos a fost unsa cu crema de branza. Peste am intins si frunzele de salata, fasiile de prosciutto, castravetii si fasiile de parmezan. Ultimul pas: am adaugat partea superioara si ne-am bucurat de un mic dejun incredibil de bun.

Pe Instagram Cosanzenele.Gatesc gasiti reteta pas cu pas.

2. Mini pancakes cu nuci si miere

Daca aveti putin mai mult timp la dispozitie dimineata, incercati aceasta varianta de mic dejun: mini pancakes cu miere si nuca. Sunt delicioase, nu contin zahar, ies foarte pufoase si se fac destul de usor.

pancakes fara zahar

Lista ingrediente:
400 g faina;
400 ml apa minerala;
4 oua;
un plic praf de copt;
100 g unt topit;
coaja de portocala rasa.

Cum se prepara?

Nimic mai usor. Amestecam bine toate ingredientele intr-un bol cu ajutorul unui mixer. Luam cate o lingura de aluat si o punem in tigaia incinsa, in care am pus putin unt. Lasam un minut (sau chiar mai putin, se coc foarte repede), apoi le intoarcem si pe partea cealalta.

🍯Cu ce servim: nuci maruntite si miere.

3. Painici la tigaie cu toppinguri dulci si sarate

Stiti cum sunt aceste painici? Delicioase. Sa nu mai spunem ca va mirosi paine calda in toata casa cand le veti pregati. Pentru aceasta reteta ne-am inspirat din cococile pe care ni le facea bunica cand stateam la ea in vacanta de vara.

painici sarate mic dejun

📝Lista ingrediente:

– 120 ml lapte vegetal (noi am folosit lapte de cocos de la Olympus Carpos);
– un varf praf de copt;
– o lingura ulei;
– 60 g iaurt vegan (de cocos);
– un varf de sare;
– 300 g faina.

👩🏻‍🍳Cum se prepara:

– amestecam bine ingredientele (mai intai pe cele uscate, apoi le adaugam treptat si pe cele lichide);

– luam cate putin aluat, il aplatizam bine cu un sucitor (sau direct cu mainile) si punem la copt intr-o tigaie unsa cu putin ulei;

– lasam cateva minute  pe foc (pana cand prinde crusta si culoare), apoi intoarcem si pe partea cealalta.

🔥De servit calde (sau reci) cu ce vrea sufletelul vostru.

🫐Toppingurile pe care le-am folosit noi pe cococele:

– unt si dulceata de cirese negre;
– unt si dulceata de afine;
– branza feta.

Pe Instagram Cosanzenele.Gatesc gasiti mai multe imagini cu aceasta reteta.

4. Pancakes cu mere

Va vine sa credeti ca aceste pancakes sunt vegane? Stiti cum sunt? Ti se topesc in gura. Sunt foarte usor de facut si pot fi servite atat la micul dejun, cat si ca desert in zilele in care avem invitati. Sunt perfecte atat calde, cat si reci.

pancakes cu mere

📝Lista ingrediente:

🥞400 ml lapte vegetal/ apa/ suc de mere (eu am folosit suc de mere de data aceasta);
🥞un cub de unt vegan topit (aproximativ o lingura);
🥞250 g faina;
🥞o lingurita praf de copt;
🥞o lingurita scortisoara macinata;
🥞o lingurita coaja de portocala rasa;
🥞felii de mere dulci;
🥞pentru servire: sirop de artar sau miere.

👩🏻‍🍳Cum se prepara:

Amestecam foarte bine toate ingredientele.

Punem o tigaie cu diametrul mic pe foc, la incins, o ungem cu unt si adaugam in ea o lingura mare, generoasa, de aluat. Lasam la foc mediu pana cand aluatul incepe sa faca bule de aer.

Decoram cu o felie de mar, o presam putin ca sa intre in clatita si intoarcem rapid. Mai lasam pe foc 1-2 minute.

Servim cu sirop de artar (preferatul nostru: cel bio de la dm)

5. Omleta umpluta cu branza feta

Ce ziceti de o omleta mega delicioasa, foarte putin crocanta la exterior si cu un interior mega cremos, sarat si delicios? Aceasta omleta umpluta cu branza feta este perfecta atat pentru un mic dejun yum, cat si pentru un brunch.

omleta cu branza feta

Cum se prepara: spargem 2 oua, le batem foarte bine si le punem intr-o tigaie incinsa cu putin unt topit. Lasam cateva minute, pana ce partea de jos se coace bine, apoi sfaramam putina branza feta peste jumatate de omleta, dam cealalta jumatate peste ea incat sa acopere partea cu branza si mai lasam 2 minute cu capac (la foc foarte mic). De servit cu putin parmezan ras pe deasupra.

Mai multe imagini cu aceasta reteta gasiti pe Instagram Cosanzenele.Gatesc.

6. Porridge cu scortisoara si fructe

Un mic dejun cald, cu fulgi de ovaz si fructe – varianta vegana, de post. Nu ai cum sa dai gres cu porridge-ul.

porridge vegan

Lista ingrediente pentru 2 portii:

– 80 g fulgi de ovaz fini;
– 300 ml lichid (apa, lapte, lapte vegetal);
– toppinguri: fructe, iaurt vegan, crema de alune si ciocolata vegana.

Mod de preparare:

Se adauga fulgii de ovaz si apa intr-o oala si se pun toate la foc mic pentru 7-8 minute. Amestecam din cand in cand. Pentru mai multa aroma, adaugam si putina scortisoara. In cazul in care porridge-ul nu este foarte cremos, mai adaugam putina apa si amestecam. Transferam totul intr-un bol si folosim toppingurile preferate – pentru aceasta reteta am combinat banane cu iaurt de cocos, zmeura si crema de alune si ciocolata vegana🍫

7. Croissant umplut cu somon si alte bunatati

Ce ziceti de un mic dejun sarat, plin de bunatati? Daca va plac croissantele si va place si somonul, incercati aceasta varianta de mic dejun pentru ca este delicioasa.

croissant cu somon

Lista ingrediente:

– un croissant;
– crema de branza;
– baby spanac proaspat;
– castraveti proaspeti;
– somon afumat;
– suc de lamaie.

Mod de preparare: 

Punem croissantul pe grilajul de la prajitorul de paine astfel incat sa se incalzeasca si sa fie si mai bun. Il taiem pe jumatate si adaugam in el toate deliciile de mai jos. Mare atentie la sare, este posibil ca somonul sa fie deja sarat si sa nu mai aveti nevoie.

Pe Instagram Cosanzenele.Gatesc gasiti reteta pas cu pas.

Comments

comments