Cea mai fresh tarta pe care o veti manca in aceasta vara. Contine fructe proaspete si crema de vanilie facuta in casa.

Tarta este una dintre dulciurile noastre preferate. Se prepara foarte usor si, de cele mai multe ori, este pe placul tuturor – chiar si al mofturosilor. Tarta pe care vrem sa o pregatim impreuna astazi este cu fructe proaspete, capsuni si afine, si multa crema de vanilie.

Mai multe retete gasiti pe contul nostru de Instagram >> cosanzenele.gatesc

 

Lista ingrediente tarta cu crema de vanilie si fructe proaspete:

🍋 Ingrediente crema:⁣

– 500 ml lapte gras;⁣
– 6 galbenusuri;⁣
– 400 g faina;⁣
– 80 g zahar;⁣
– o pastaie de vanilie;
– un pliculet zahar vanilat.⁣

🍋 Ingrediente aluat:⁣

– 200 g faina;⁣
– 100 g unt gras;⁣
– 2 galbenusuri;⁣
– 3 linguri de zahar;⁣
– un praf de sare.⁣

🍋 Pentru decorare si mai mult gust: fructe proaspete (noi am folosit capsuni si afine).

tarta cu fructe proaspete si crema de vanilie

Cum se prepara tarta cu fructe proaspete si crema de vanilie:

🍓 Pasul1: pregatim crema. Acesta este probabil cel mai anevoios proces – si nu pentru ca ne-ar lua mult sa facem crema (este gata in doar cateva minute), ci pentru ca aceasta trebuie lasata la rece cel putin 7 ore. Sfatul nostru este sa pregatiti crema seara si sa va apucati de tarta dimineata sau, invers, sa pregatiti crema dimineata si sa faceti tarta seara.

Cum pregatim crema de vanilie:

– punem laptele, pastaia de vanilie si coaja de la o lamaie la incalzit;

– batem galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam si faina;

– scoatem vanilia si coaja de lamaie din laptele de pe foc si adaugam treptat jumatate din lapte peste celelalte ingrediente amestecate deja;

– punem la foc mic restul laptelui si adaugam zaharul vanilat, apoi crema obtinuta mai devreme. De cand incepe sa fiarba, mai lasam inca 3 minute pe foc, amestecand incontinuu.

– punem crema intr-un bol si acoperim imediat cu folie pentru a nu face pojghita. Lasam la racit minim 7 ore (putem face crema seara pentru ca dimineata sa pregatim prajitura).

🍓 Pasul2: pregatim aluatul de tarta:

– amestecam untul cu zaharul, adaugam si cele 2 galbenusuri;

– punem totul peste faina si incepem sa framantam;

– acoperim cu folie alimentara si dam aluatul la rece pentru 2 ore;

– incepem sa dam forma rotunda aluatului, il punem intr-o tava de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute.

🍓Pasul3: pas final. Asamblam tarta:

– scoatem aluatul si il lasam la racit, punem crema peste el si decoram cu fructe proaspete din belsug: capsuni si afine.

Mai jos gasiti si reteta video pas cu pas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by C O S A N Z E N E (@cosanzene.ro)

Comments

comments