Astazi va invitam sa faceti o calatorie in timp, intr-o lume a copilariei, unde mirosul de gogoși proaspete din bucatarie era semn de bucurie, veselie si momente petrecute alaturi de cei dragi. Cum ar fi sa recream acele momente magice, atunci cand gogoșile abia scoase din tigaie se presarau cu zahar pudra si aveau un gust cald, pufos si dulce, exact asa cum le stiam?

Astazi, va aducem reteta autentica de gogoși ca in copilarie, pe care sa o pregatiti pentru intreaga familie sau pentru o dupa-amiaza cu cei mici, atunci cand nu exista nimic mai bun decat o portie de rasfat. Usor de facut, cu ingrediente simple si fara pretentii, aceste gogoși vor umple casa de aroma lor si vor readuce la viata acele amintiri dragi, in fiecare muscatura. Haideti sa le pregatim impreuna, ca pe vremuri, cu iubire si mult zambet.

Gogoși cu gust de copilărie

📝Lista ingrediente:
– 650 g de faina;
– un pliculet de drojdie uscata;
– 3-4 lingurite de zahar;
– 3 oua;
– 350 ml lapte caldut;
– 1 pliculet de zahar vanilat;
– un varf de lingurita de sare;
– 6 linguri de ulei;
– coaja de la o lamaie;
– zahar pudra din belsug;
– ulei pentru prajit.

🧑🏻‍🍳Mod de pregatire:

– intr-un bol mic punem drojdia uscata, zaharul si cu 4-5 linguri de lapte cald si lasam cateva minute cat sa se activeze. Adaugam apoi si laptele ramas.

– intr-un alt bol amestecam ouale cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si uleiul.

– intr-un bol mare punem faina, ii facem o gaura in mijloc si incepem sa adaugam treptat ouale cu ulei, incorporand putin cate putin din faina.

– punem si drojdia cu laptele si framantam in continuare pana cand ramanem fara faina pe margine si aluatul nostru ia o forma rotunda (acesta nu nu trebuie sa se lipeasca de maini; in cazul in care nu are suficienta faina, mai completam);

– lasam la dospit cel putin o ora;

– intindem putina faina pe o suprafata curata si intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor (de un deget). Dam forma gogosilor cu un pahar si le mai lasam la dospit inca 5 minute, apoi le punem in uleiul incins la foc mediu spre mic;

– cand gogosile devin aurii, le intoarcem si pe partea cealalta si le mai lasam putin;

– le scoatem intr-un bol mare si le servim cu zahar pudra vanilat.

Rezultatul? Numai si numai bunatati. Urmariti Cosanzenele Gatesc pentru mai multe delicii.

Comments

comments