aluat de pizza Cosanzenele Gatesc

Pizza facuta in casa🍕Reteta simpla, usor de facut si cu super putine ingrediente (pentru ca nu ai nevoie de prea multe pentru o pizza de calitate).

📝Lista ingrediente pentru blat:
– 500 g de faina;
– 10 g de sare;
– 325 ml de apa calduta;
– 7 g de drojdie uscata.

🍅Lista ingrediente pentru toppinguri:
– ulei de masline;
– sos de rosii;
– parmezan ras;
– mozzarella;
– busuioc proaspat.

🤍Ingredient extra: semolina (faina speciala pentru pizza care ne ajuta sa obtinem o crusta si mai crocanta si mai buna).

👩🏻‍🍳Mod de pregatire:

Amestecam drojdia in apa calduta si punem deoparte.

Intr-un bol mare punem faina si condimentam cu sare. Punem si mixul de apa cu drojdie si, cu o lingura, incepem sa incorporam ingredientele.

Punem bilutele de aluat formate pe o suprafata intinsa si curata si ne apucam de framantat. Initial, aluatul este lipicios, insa pe masura ce lucram cu el, acesta isi schimba textura. Framantam timp de 7-10 minute, apoi punem aluatul din nou in bol (cu putina faina sub el astfel incat sa nu se lipeasca), acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit intre 2 si 6 ore (daca nu mai puteti de pofta si nu mai aveti rabdare, o puteti pregati si dupa o ora de dospire – am testat, aluatul este crescut si poate fi pus la copt).

Intindem putina semolina pe suprafata de lucru, adaugam jumatate de aluat (din aceasta compozitie facem 2 blaturi de pizza) si incepem sa il aplatizam putin cate putin, dandu-i forma de aluat de pizza.

Toppingurile folosite: 2 linguri generoase de sos de rosii, putin ulei de masline, parmezan si mozzarella.

Bagam la cuptorul preincalzit la 250 de grade pentru 8-10 minute.

Adaugam si frunze de busuioc proaspat si servim alaturi de oamenii dragi.

Pentru mai multe detalii, dati play video-ului de mai jos:

Comments

comments