Ardei umpluti. O reteta cu care nu ai cum sa dai gres
Ce ziceti de o portie delicioasa de ardei umpluti cu smantana? Daca v-am facut pofta, va lasam reteta mai jos.
📝Lista ingrediente:
– jumatate de kg de carne tocata (noi am facut un mix de vita si porc)
– o ceapa
– o mana de orez;
– o lingura de pasta de tomate
– sare si piper dupa gust;
– ardei;
– ulei.
🍅Ingrediente pentru sos:
– o ceapa;
– un ardei galben;
– un morcov;
– un catel de usturoi;
– o conserva de sos de rosii;
– o cana si jumatate de apa;
👩🏻🍳Mod de pregatire:
Calim ceapa in ulei pana devine translucida, adaugam pasta de tomate, orezul si carnea, oprim focul, condimentam si amestecam bine.
Curatam ardeii de seminte (pastram cotoarele), adaugam in ei umplutura si inchidem cu cotoare. Ii punem intr-o oala, la fiert cu apa, sare si o foaie de dafin pentru 30 de minute.
Intre timp, facem si sosul pentru ei: calim ceapa cu usturoiul, ardeiul galben si morcovul dat prin razatoare, adaugam rosiile si apa si lasam la foc mic (tot 30 de minute).
Ultimul pas: scoatem ardeii din apa si ii punem printre sos. Mai bagam la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru alte 30 de minute.
Servim cu verdeata proaspata pe deasupra si, bineinteles, smantana. Pentru mai multe detalii urmariti clipul de mai jos:
View this post on Instagram
foto main pixabay
Write a comment