Oua cremoase cu iaurt si unt topit (Cilbir)
Oua cremoase cu iaurt plin de arome si un topping de unt topit. O idee de mic dejun sau brunch pe care sa o pregatesti cand ai chef de ceva bun.
Daca nu stii ce sa mai pregatesti la micul dejun, ai ajuns acolo unde trebuie. Iata o idee de oua cremoase cu iaurt si unt, o combinatie neobisnuita, dar minunata, de gusturi de care te vei indragosti. De obicei, ouale turcesti (Cilbir) se pregatesc fie cu oua prajite, fie cu oua posate. De data aceasta noi am facut reteta putin diferit si am fiert ouale.
Lista ingrediente:
– 2 oua;
– 3-4 linguri de iaurt cremos;
– sare si piper dupa gust;
– un catel de usturoi maruntit;
– o lingura suc de lamaie;
– un varf de lingurita coaja de lamaie;
– marar proaspat;
– paine prajita.
Pentru toppingul de unt:
un cub de unt (in jur de 50 de grame);
– o lingurita de fulgi de ardei iute;
– o lingurita de ulei de masline;
Mod de pregatire:
Punem apa la fiert. Imediat ce vedem ca da in clocot, adaugam ouale si le lasam 7 minute la fiert . Important: apa trebuie sa acopere ouale complet. Focul la aragaz este pe mediu. Scoatem ouale din apa si le punem imediat sub un jet de apa rece astfel incat sa oprim procesul de gatire.
Pregatim crema de iaurt, amestecand iaurtul cu sucul de lamaie, coaja de lamaie, usturoiul maruntit, sare, piper si marar.
Facem si sosul de unt – punem untul la topit intr-o tigaie mica, adaugam si fulgii de ardei iute, lasam la foc mic pentru cateva minute pentru a se infuza.
Intr-un bol/ farfurie, adaugam crema de iaurt si ouale decojite si taiate pe jumatate iar, la final, punem sosul de unt (va sfarai putin daca inca este fierbinte). Servim cu paine prajita.
Mai jos reteta video pas cu pas pentru mai multe detalii:
View this post on Instagram
Write a comment