Dorada este unul dintre cei mai gustosi pesti. Se pregateste foarte usor si este perfecta in multe combinatii de alimente.

Dorada la cuptor – simplu de facut

Reteta pe care v-o propunem astazi este cu dorada pe pat de legume la cuptor. Arata extraordinar de bine (este plina de culori frumoase) si poate fi modificata in functie de legumele pe care le avem prin frigider.

Lista completa ingrediente:

– dorada eviscerata;
– apio;
– ceapa verde;
– rosii cherry;
– vin alb;
– pasta de masline;
– usturoi;
– patrunjel;
– masline Kalamata;
– condimente: sare si piper;
– cateva felii de lamaie;
– ulei de masline.

Cum se prepara? Nimic mai simplu. Tocam legumele marunt si punem totul intr-o tigaie sau tavita in care am adaugat niste ulei de masline. Condimentam bine si stropim cu vin.

Pregatim si dorada – o crestam si presaram peste ea sare si piper (pe ambele parti). In interior punem feliile de lamaie. Adaugam dorada peste legume si bagam direct la cuptorul preincalzit la 210 grade pentru 40-50 de minute (in functie de marimea pestelui).

De servit cu patrunjel proaspat.

Mai multe detalii in video-ul de mai jos:

Comments

comments