Cartofi crocanti la cuptor (cu usturoi)
Daca si la voi este cu pofta de cartofi la cuptor crocanti, aromati si deliciosi, atunci ar fi bine sa incercati aceasta reteta – se fac foarte usor si sunt incredibil de buni.
Cartofi crocanti la cuptor
Lista completa ingrediente:
– cativa cartofi mici cu coaja;
– mix din 2 linguri de ulei de masline, putina sare, fulgi de chilli, 3 catei de usturoi maruntiti;
– o lingura ulei de masline;
– optional: parmezan.
Mod de preparare:
Spalam foarte bine cartofii sii ii punem la fiert intr-o oala cu apa (cat sa acopere cu 2 degete cartofii). Lasam la foc mediu vreo 12-15 minute (pana cand furculita intra usor in cartofi);
Scurgem cartofii de apa si ii adaugam intr-o tava. Folosim un pahar pentru a ii strivi (sa fie cat mai plata suprafata lor, insa mare atentie sa nu se rupa).
Ii ungem bine cu mixul de ulei si condimente si bagam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute.
Scoatem tava din cuptor, ungem toti cartofii cu ulei de masline si mai bagam la cuptor (de data asta la 250 de grade) pentru inca 5-6 minute.
Mai multe detalii gasiti in video-ul de mai jos:
View this post on Instagram
Write a comment