Conturarea fetei este deja un trend. In frumusete, suntem familiarizate cu acest termen in contextul folosirii machiajului pentru a obtine iluzii optice pe fetele noastre: definirea pometilor, a maxilarului si a nasului.

Insa trebuie sa stim si ca modul in care ne purtam parul joaca un rol important in “sculptarea” fetei noastre – este vorba despre suvitele meticulos asezate.

Prin utilizarea tonurilor luminoase si intunecate putem crea umbre; de asemenea, aplicand nuante potrivite pe anumite suvite ale parului putem schimba radical forma fetei.

Pentru o conturare perfecta, iata cateva sfaturi importante de care trebuie sa tinem cont in functie de forma fetei.

Fata rotunda

miranda kerr

sursa foto: Miranda Kerr, Instagram

In general, persoanele cu fata rotunda au structura osoasa puternica; tonurile deschise sunt aplicate in jurul liniei parului, de la o ureche la cealalta, in timp ce tonurile inchise sunt pozitionate strategic dupa zona urechilor si la varfuri. Aceasta tehnica lumineaza si ofera lungime fetei.

Fata ovala

jessica alba foto

sursa foto: Jessica Alba, Instagram

Fata ovala este preferata stilistilor deoarece aceasta are, practic, forma perfecta pentru a oferi contur fetei. Pentru a accentua si mai mult trasaturile, este indicat sa incercam sa obtinem umbre cu ajutorul unor nuante combinate: inchise si stralucitoare.

Fata alungita

keirak

sursa foto: Keira Knightley, Instagram

Pentru fata alungita stilistii ne recomanda sa folosim tonuri mai profunde, aplicate la radacina, apoi sa continuam cu tonuri calde din zona urechilor pana la varfurile parului – astfel cream un efect de slabire si micsorare a fetei.

Fata patrata

olivia wilde

sursa foto: GoodMorningAmerica, Instagram

Conturarea fetei patrate este mai usoara decat credeam noi – trebuie folosite tonuri deschise pe zonele parului care corespund colturilor fetei, in jurul maxilarului si a tamplelor; astfel, imblanzim trasaturile si adaugam profunzime in zonele care au nevoie.

Fata inima

taylor swift

foto: captura Youtube

Forma de inima a fetei este un fel de triunghi inversat, cu varful ascutit in zona barbiei. Pentru a crea o forma mai ovala, nuantele deschise sunt puse in jurul maxilarului si al urechilor, atenuand astfel jumatatea de jos a fetei.

Comments

comments