Descoperiți idei creative pentru decorațiuni de primăvară de la Pepco. Sfaturi, tendințe și bricolaj pentru a aduce prospețimea primăverii în casa ta.
Culorile primăverii în casa ta

Primăvara este asociată cu delicatețea și prospețimea, iar nuanțele pastelate, cum ar fi verdele mentă, rozul sau azuriul fin, redau perfect caracterul său. Aduceți aceste culori pe pereții pentru a simți o atmosferă de primăvară. Fiecare cameră poate avea un accent pastel diferit. Imaginați-vă dormitorul într-o nuanță subtilă de lavandă. Fiecare dimineață este ca și cum te-ai trezi într-o grădină plină de flori. Lasă camera de zi să fie plină de roz pastel și griuri fine pentru a crea o atmosferă caldă, dar și elegantă în același timp.

Nu trebuie să vă revopsiți deloc interioarele pentru a simți primăvara. Puteți completa camerele cu accesorii simple, în nuanțe pastelate. Culorile subtile se combină perfect între ele, astfel încât creează cu ele o paletă de culori armonioasă care va reda atmosfera unei grădini de primăvară. Culorile pastelate au un efect liniștitor și relaxant, dar și stimulează creativitatea. Prin urmare, schimbarea gamei de culori într-un interior nu este doar o procedură estetică, ci și o modalitate de a-și adăuga energie pozitivă și bucurie.

Accente florale

Ce ar fi o casă de primăvară fără motive florale? Lăsați florile, care sunt un simbol al renașterii și al vieții noi, să vă umple interioarele. Cel mai simplu mod de a aduce prospețimea primăverii în casa ta, sunt câteva flori noi în ghiveci. Așezați lalele colorate, violete delicate sau orhidee luxuriante pe pervazul bucătăriei. Pentru a sublinia un aer primăvăratic, puneți plantele în ghivece cu un motiv floral subtil.

Și aici nu se termină încă ideile, pentru că florile de primăvară pot apărea peste tot în apartament – pe tablouri, perne și cuverturi de pat. Este nevoie doar de un mic tablou prezentând un buchet de flori pe care să îl atârni în sufragerie și interiorul va căpăta imediat o atmosferă de primăvară. Simte-te bine în spațiul tău, înconjurându-te de plante și decorațiuni cu modele florale.

 Infografic Pepco despre florile de primăvară

Grădini la domiciliu

Primăvara este minunat să observi cum natura se trezește la viață. Priviți cum înverzesc copacii, admirați florile care înfloresc. Și chiar ai vrea să aduci acea magie acasă. Și asta este exact ceea ce poți face! Creează-ți un colț cu verdeață în care să pui o varietate de flori care înfloresc în perioade diferite. Dacă nu dispuneți de prea mult spațiu, dedicați unul dintre pereții din sufragerie sau bucătărie unei grădini verticale. Agățați ghivecele cu flori suspendate pe cârlige de tavan sau scări speciale. Aceasta este o soluție fantastică pentru camerele mici! Alegeți plante în ghiveci, cum ar fi de exemplu, sansevieria, aloe vera, iedera comună sau ferigi, care au capacitatea de a purifica aerul și acționează ca un filtru natural. Acestea absorb substanțele nocive și, prin urmare, vă pot îmbunătăți dispoziția.

Cum altfel poți aduce atmosfera de primăvară în casa ta? Poți pune flori proaspete într-o vază elegantă pe măsuța de cafea sau pe noptieră, și poți crea o mini-grădină de plante aromatice pe pervazul ferestrei. Busuiocul, menta și pătrunjelul nu sunt doar adaosuri aromatice la mâncăruri, ci și o adiere de primăvară în bucătărie.

Accesorii și decorațiuni de primăvară pentru a înviora spațiu

Femeia replantează suculente în primăvară

Female hands planting succulents in painted and decorated old jars. Hobby, home gardening, DIY, zero waste, sustainable lifestyle, eco friendly concept.

Când soarele primăverii își face deja timid apariția în casa ta, este timpul pentru accesorii care să facă spațiul mai viu și mai vesel. Chiar și micile decorațiuni de primăvară sunt suficiente pentru a da un impuls primăvaratic confortului domestic. Boluri cu fructe, lumânări din soia cu parfumuri florale subtile și perdele delicate. Exact ceea ce-ți trebuie pentru a da viață interiorului. Așezați lumânări în felinare decorative și iluminați seară sufrageria sau dormitorul cu strălucirea lor. Lăsați-le să vă ducă cu parfumul lor pe o pajiște înflorită, pe un pârâu învolburat sau pe potecile din pădure. Simțiți-vă fericiți și ușori. Un bol plin cu diferite fructe poate fi, de asemenea, un element decorativ interesant. Îl puteți așeza pe o masă sau pe blatul de bucătărie, și va adăuga încăperii prospețime și energie.

Ce alte decorațiuni de primăvară vor conferi o atmosferă revigorantă unui interior? Înlocuiți perdelele grele de iarnă cu țesături ușoare, în culori și modele subtile. Alegeți perdele care lasă să treacă razele soarelui, astfel încât să intre cât mai multă lumină naturală în camerele dumneavoastră. Poate că ar fi utilă și o mică reamenajare pentru a expune ferestrele și a permite soarelui să lumineze camera de zi. Agățați o oglindă vizavi de fereastră pentru a reflecta razele soarelui și a ilumina și mai bine întreaga cameră. Oglinda face interioarele mai luminoase și le face optic mai mari. În plus, acestea adaugă eleganță și caracter unic camerelor.

Primăvara inspiră schimbări și vă încurajează la acțiune. Deci, nu mai așteptați! Cu doar câteva decorațiuni de primăvară, locuința ta își poate recăpăta prospețime după iarnă și poate deveni plină de energie și viață. Dacă revopsirea pereților este o inițiativă care te depășește, începe cu mici retușuri. Pune câteva flori înflorite pe pervazul ferestrei și flori tăiate pe măsuța de cafea. Așezați pe canapea o cuvertură ușoară din bumbac cu un motiv floral și perne în nuanțe pastelate. Acum poți întâmpina primăvara!

Comments

comments