Subtierea parului este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta femeile. Exista cateva solutii pentru a imbunatati aspectul parului si a scapa de varfurile deteriorate si uscate fara a fi nevoite sa cumparam o lista lunga de produse.

Este, insa, important sa avem rabdare – rezultatele nu se vor vedea intr-o secunda insa, cu putin efort si punerea in practica a acestor sfaturi putem rezolva odata pentru totdeauna aceasta problema, ajutand parul sa isi recapete stralucirea, sa fie mai sanatos si mai frumos.

Varfurile deteriorate si uscate – cauze comune:

– folosirea neadecvata si deasa a instrumentelor de coafat (uscator de par, placa de par, ondulator);
– tratamente chimice;
– perierea exagerata;
– frecarea parului (atat de haine – in special in perioada iernii-, cat si cu un prosop, dupa baie)

Cele mai rapide solutii pentru varfurile deteriorate si uscate

1. Hidratare intensa

Inlocuieste balsamul de par cu o masca intens hidratanta si aplica pe zona varfurilor; asteapta o perioada mai lunga pentru ca produsul sa patrunda in firul de par.

2. Foloseste corespunzator aparatele incalzite

Fie ia o pauza de la toate produsele de aranjare a parului ce folosesc caldura, fie incearca sa le folosesti mai rar si in mod corespunzator, si anume – temperatura trebuie setata pe cea mai mica treapta si inainte de a folosi aparatul asigura-te ca aplici un spray sau o crema cu protectie termica.

De asemenea, incearca noi look-uri ce nu au nevoie de coafare: sunt zeci de impletituri minunate pe care le poti incerca.

3. Evita perierea parului

Renunta la perii si piepteni foarte desi si incearca sa iti descurci parul fie cu ajutorul degetelor si unui spray hidratant, fie cu un pieptene cu peri rari si grosi (sau foloseste o perie pentru extensii).

Incepe pieptanarea din zona varfurilor si urca treptat catre radacina. Fii cat mai blanda si incearca sa nu tragi de firele de par incurcate.

4. Stimuleaza scalpul

Sa nu ne concentram doar asupra varfurilor, ci sa ne indreptam putin atentia si asupra radacinii. Pentru a stimula cresterea parului putem incerca sa ne masam scalpul cu uleiuri stimulative cum ar fi cel de menta amestecat cu uleiul de masline si cel ricin. Menta trezeste foliculii de par aflati in stare latenta, uleiul de masline imbunatateste circulatia sangelui, in timp ce uleiul de ricin ajuta la intarirea si ingrosarea firelor de par.

Putem face acest masaj inainte de spalarea parului.

Masajul scalpului facut zi de zi (fara uleiuri; folosind doar degetele) va face o mare diferenta in sanatatea parului.

5. Foloseste o perna din satin

Daca vrei sa iti protejezi parul pe timpul noptii, foloseste o perna din satin (sau acopera perna pe care o ai cu un material satinat) – astfel eviti ruperea firelor de par. In plsu, fibrele fine ale satinului nu vor absoarbe umezeala din firul de par.

6. Foloseste tratamente bogate in proteine

Foloseste produse bogate in proteine care sa restabileasca puterea si elasticitatea firelor de par.

7. Foloseste uleiuri naturale

Nu ai cum sa dai gres folosind ingrediente naturale. Aranjarea parului si mastile cu uleiuri naturale si unturi pot hrani scalpul, intari radacina firului de par si “vindeca” firul de par.

Iti recomandam si: Top 5 cele mai bune uleiuri naturale pentru par

Masca pentru varfurile despicate:

Ingrediente – un galbenus de ou, 2 linguri de ulei de masline, o lingura de miere si o lingura de iaurt.

Amestecam toate ingredientele intr-un bol si punem masca pe toata lungimea firului de par, lasand sa actioneze intre 30 de minute si o ora, dupa care spalam parul asa cum o facem de obicei. Aceasta masca poate fi facuta o data pe saptamana.

Comments

comments