Sfaturi de care sa tinem cont cand vine vorba de uscarea parului astfel incat sa arate minunat si, cel mai important, sa nu il deterioram + greseli pe care le facem fara sa ne dam seama atunci cand ne uscam parul.

Pasul1. Ai nevoie de instrumentele potrivite:

uscatorul de par: trebuie sa aiba o putere mare si mai multe setari de caldura. Caldura medie este cea mai buna pentru a usca parul. Caldura puternica ne ajuta sa dam mai usor forma pe care ne-o dorim parului, in timp ce aerul rece fixeaza stilul dorit.

Recomandarea noastra: uscatorul de par Remington Curl & Straight Confidence.

Dotat cu 3 accesorii atasabile pentru coafat, acest uscator de par iti ofera toata increderea de care ai nevoie pentru a crea look-ul perfect, de fiecare data. Oferind o uscare la standarde profesionale, cu ajutorul accesoriului special pentru ondulat si a periei rotunde de 45 de mm, poti obtine cu usurinta o coafura plina de elasticitate, cu rezultate maxime. Daca preferi parul drept, poti folosi accesoriul slim extra lat, iar pentru un par cu bucle naturale, am inclus si difuzorul care va defini coafura ta si ii va da mai multa elasticitate.

Multumita ionilor generati, te poti bucura zilnic de stralucirea unui par cu aspect sanatos. Acesta genereaza cu 90% mai multi ioni*, oferind un par stralucitor si fara efect static, in doar cateva secunde.

duza ingusta a uscatorului de par este perfecta pentru un aspect neted deoarece aranjeaza mult mai usor firele de par. In plus, ne ajuta sa tinem la o distanta potrivita uscatorul de firele de par.

peria rotunda: ajuta la coafare – aranjeaza firele rebele, ofera bucle (valuri) lejere si da volum. Cu cat suprafata unei perii este mai mare, cu atat timpul de uscare este mai rapid.

clemele pentru par – pastreaza suvitele separate si ne ajuta sa ne ocupam mai usor de coafarea parului.

 

Pasul2. Alege produsele potrivite:

spuma: in general este folosita pentru a crea volum;

crema: pentru netezire – de folosit inainte si dupa coafare;

spray fixativ: pentru a pastra look-ul creat;

ulei hidratant.

Pasul3: Cum uscam parul:

– Dupa ce am spalat parul, il stergem de excesul de apa cu un prosop din bumbac. Atasam duza ingusta, setam uscatorul la o temperatura medie si incepem sa uscam parul pana cand acesta este uscat in proportie de 80%. Indreptam duza uscatorului in jos astfel incat sa netezim (fara sa incurcam) si sa dam stralucire firului de par.

Recomandarea noastra: peria rotativa cu aer cald Curl & Straight Confidence de la Remington, un produs cu mai multe accesorii create special pentru a usura ondularea si indreptarea parului in timpul uscarii – capat de perie rotativa de 40 mm, ondulator rotativ de 30 mm, perie lata rigida, duza ingusta.

– Folosim o perie rotunda sau una rotativa (mai simplu si mai usor), si luam suvite de cativa cm de par pe care le uscam treptat.

– Pentru bucle lejere putem folosi ondulatorul rotativ cu aer cald – ne ajuta sa avem un look perfect, natural si sa economisim timp (acesta poate fi folosit si pe parul umed).

Greseli pe care le facem cand ne uscam parul:

1. Nu il uscam bine inainte de a il coafa

Parul este mult mai fragil atunci cand este ud; incercand sa il aranjam sau sa ii dam o forma ii putem face mai mult rau decat bine. De aceea este indicat sa asteptam pana cand parul este usor umed (in proportie de 80%) sau complet uscat pentru a il coafa.

2. Nu folosim spray de protectie termica

Pentru a avea un par sanatos si stralucitor trebuie sa il ingrijim. Cel mai bun lucru pe care il putem face pentru el este sa ii oferim ce are nevoie, si anume tratamente. Iar atunci cand il uscam, este musai sa folosim un spray de protectie termica.

3. Il tinem prea mult timp infasurat in prosop

Nu tine niciodata mai mult de cinci minute parul infasurat in prosop. De asemenea, nu freca niciodata parul cu prosopul; acest proces duce la ruperea firului de par.

4. Folosim prea multe produse

Uleiuri, spuma, crema, fixativ. Toate aceste produse contin ingrediente chimice artificiale care incarca parul, deteriorandu-l si ducand la ruperea/ despicarea/ arderea lui.

5. Folosim prea multa caldura cand aranjam parul

Produsele de coafat (placa de intins parul si ondulatorul) trebuie folosite la o temperatura optima, si nu la o temperatura care ajunge sa prajeasa firul de par.

Excesul de caldura determina uscarea cuticulelor si ruperea firului de par.

Insa cum stim cat de cald este prea cald? Cel mai bun truc – NICIODATA nu trebuie sa setam temperatura mai sus de medium (nici macar atunci cand ne grabim). In cazul in care parul este unul dificil, cu firul foarte gros, si are nevoie de o caldura mai mare, trebuie folosit si un produs de protectie (mare atentie – acesta nu trebuie sa fie ulei deoarece in contact cu caldura poate arde firul de par).

Comments

comments