paste cu rosii cherry si busuioc

 

Spaghete cu rosii cherry si busuioc – o reteta atat de simpla, usor de facut si mega delicioasa. Daca nu va ies pastele, incercati aceasta reteta pentru ca este imposibil sa dati gres cu ea: sosul de paste se face foarte usor, ingredientele sunt putine, pasii de pregatire sunt scurti si simpli.

Spaghete cu rosii cherry, busuioc si capere.

Lista completa ingrediente:
– spaghete (in jur de 85 de g pentru o persoana);
– 2 catei de usturoi;
– o mana de rosii cherry;
– o lingurita de capere;
– 2-3 fasii de ansoa;
– ulei de masline;
– parmezan din belsug;
– cateva frunze de busuioc proaspat;
– sare si piper.

Mod de preparare:

– punem apa la fiert intr-o oala si imediat ce da in clocot adaugam pastele in ea si le lasam la fiert fix cat zice pe ambalaj pentru a fi al dente;

Intr-o tigaie mai adanca ne apucam de sos. Punem la incins uleiul de masline si adaugam usturoiul, caperele si ansoa.

Lasam pe foc 1-2 minute (nu mai mult pentru ca se arde usturoiul si sosul devine amarui), apoi adaugam si rosiile cherry si mai lasam 2-3 minute.

Adaugam si busuiocul si condimentam dupa gust cu sare si piper (putem pune si ardei iute).

Scurgem pastele de apa (pastram putina apa pentru a o folosi la sos) si le punem peste sos. Adaugam si apa in functie de cat de cremos vrem sa fie sosul (noi am pus un polonic si jumatate).

Stropim putin cu ulei de masline, amestecam bine si punem in farfurii. Servim cu busuioc proaspat si parmezan ras🧀

Pentru mai multe detalii, urmariti clipul de mai jos:

Comments

comments