Supa crema de usturoi copt
Supa crema de usturoi copt. O bunatate de supa ce iti incalzeste sufletul si iti bucura inima.
Daca n-ai mancat pana acum supa crema de usturoi copt, acesta este semnul ca trebuie sa o incerci. Poate fi servita cu bacon crocant, crutoane aromate sau chipsuri de parmezan. Hai sa o pregatim impreuna.
Lista ingrediente:
– 2-3 capatani de usturoi;
– o lingura de ulei de masline;
– o crenguta de cimbru;
– sare si piper;
– 3-4 cartofi;
– jumatate de tulpina apio (sau putina telina);
– o bucata de dovlecel (sau zucchini);
– 50 de grame de parmezan ras (optional|).
Optiuni toppinguri pentru servire:
– bacon crocant;
– crutoane la cuptor cu usturoi si parmezan;
– chipsuri de parmezan;
– putin suc de lamaie.
Mod de pregatire:
Taiem usturoiul pe jumatate si il punem intr- o tava. Peste el adaugam sare, piper, putin ulei si cimbru. Bagam la cuptorul preincalzit la 230 de grade pentru 30-40 de minute (pana cand devine usor aramiu).
Intre timp fierbem cartofii; dupa 10 minute adaugam si tulpina apio si dovlecelul si mai lasam pe foc inca 10 minute.
Punem legumele intr-un blender, adaugam 400 de ml de apa, usturoiul copt, parmezanul ras, sare si piper si mixam bine pana cand obtinem o supa cremoasa.
Putem adauga si putina smantana pentru gatit pentru mai multa cremozitate – in acest caz, dupa ce am blenduit supa, o punem din nou in oala, adaugam si smantana si mai lasam pe foc inca 3-4 minute.
Servim cu toppingurile preferate. Pentru a vedea cum se pregateste aceasta reteta pas cu pas, dati play video-ului de mai jos:
View this post on Instagram
Write a comment