Lista completa de cumparaturi si mesele pentru fiecare zi a saptamanii + retetele detaliate.

Disclaimer: nu suntem nutritioniste, nu numaram caloriile, nu facem calcule precise cand combinam alimentele. Ne place sa gatim si va aratam ce mancam noi pe parcursul unei saptamani.

Lista cumparaturi:

Alimente proaspete:

Legume si verdeturi: spanac, telina, morcovi, pastai fasole verde, castraveti, rosii cherry, cartofi, ceapa, ceapa verde, patrunjel, busuioc;
Fructe: struguri, afine, pere, mere, banane, portocale, struguri, nectarine.
Carne si peste: somon, creveti, carne de vita, prosciutto crudo, piept de pui,
Lactate si oua: branza brie, ricotta, parmezan, camembert, mozzarella, oua,

Camara:

– nuci, capere, unt de arahide, dulceata de afine, rosii maruntite, naut la conserva, rosii uscate, masline Kalamata, halloumi,

Produse panificatie: paste, paine, faina, gris.

Uleiuri, sosuri, condimente: sos pesto, ulei de masline extravirgin.

LISTA COMPLETA MENIU pentru fiecare zi a saptamanii

Mai multe imagini gasiti pe Instagram Cosanzenele.Gatesc

LUNI:

Mic dejun: toast in doua variante: branza brie, struguri, afine si nuci + ricotta si pere feliate. Reteta aici

Pranz: salata cu spanac, telina si morcovi dati prin razatoare, nuci, ricotta, parmezan si crutoane facute in casa.

Cina: somon la tigaie cu morcovi si pastai de fasole verde, creveti la tigaie cu ulei de masline si vita gatita la tigaie. Reteta aici

MARTI:

Mic dejun: toast in doua variante: cu pesto si cativa creveti si rosii cherry la tigaie + cu felii de branza camembert, prosciutto crudo/bacon, parmezan, ulei de masline si rosii cherry proaspete. Reteta aici

Pranz: spanac tras la tigaie cu pastai de fasole verde si putin somon (ramas de la cina de luni).

Cina: salata mare cu frunze de spanac, branza camembert, prosciutto crudo, parmezan, ulei de masline, crutoane si rosii cherry proaspete.

MIERCURI

Mic dejun: toast cu ricotta, rosii cherry coapte si ou gatit in sos pesto. Reteta aici

Pranz: o salata uriasa de fructe: mere, banane, portocale, struguri.

Cina: paste cu rosii cherry, busuioc si capere. Reteta aici

JOI:

Mic dejun: toast cu unt de arahide in doua variante: cu dulceata de afine (fara zahar) si felii de banane. Reteta aici

Pranz: supa de pui cu galuste;

Cina: pizza margherita facuta in casa. Reteta pentru aluatul de pizza aici

VINERI:

Mic dejun: toast cu hummus si alte bunatati. Toast1: hummus + castraveti + paprika afumata; Toast2: hummus + branza feta + fasii de rosii uscate + paprika afumata; Toast3: masline Kalamata + paprika afumata. Reteta aici

Pranz: supa de pui cu galuste (ramasa de joi). Reteta in curand

Cina: salata uriasa cu spanac, fasii de pui trase la tigaie, rosii cherry, castraveti, ulei de masline si fasii de parmezan.

SAMBATA:

Mic dejun: toast, avocado, halloumi la tigaie, rosii cherry, ou fiert, otet balsamic crema, busuioc.

Pranz: luat la Rekolta – salata Caesar cu piept de curcan si cartofi crispers, cu bacon si sosuri, cafea si limonada cu capsuni si busuioc;

Cina: Pizza vegana de la Fabio: Tasty Red cu Filgud: cu brânză din caju, sparanghel, roșii cherry, fulgi de migdale. Mai multe imagini aici

DUMINICA:

Mic dejun: sandwich cald cu chifle proaspat coapte, bacon, oua si spanac. Reteta aici

Pranz: salata uriasa de fructe: mere, nectarine, struguri, banane.

Cina: cartofi crocanti la cuptor. Reteta aici

Comments

comments