impletitura sfoara, impletitura spic

Impletitura sfoara (rope braid) continua sa fie una dintre cele mai populare look-uri ale momentului. Sute de stilisti posteaza imagini cu aceasta impletitura pe retelele de socializare, incercand in acelasi timp variante diferite in functie de inspiratie si de parul pe care lucreaza.

Am incercat si eu impletitura sfoara in spic pe parul Mariei si a iesit minunat. Durata de realizare este de aproximativ trei minute si imediat ce ai prins pasii ce trebuie repetati totul devine floare la ureche.

Singurul accesoriu de care avem nevoie este un elastic subtire in nuanta parului.

Cum se realizeaza spicul din impletitura sfoara?

Pasul1: Iei o sectiune de par din zona calotei (partea bretonului) si o imparti in doua suvite. Rasucesti suvitele catre dreapta, apoi adaugi suvita din dreapta peste suvita din stanga.

Pasul2: Continui sa rasucesti si, in timp ce cobori, adaugi suvite de par laterale la cele doua suvite principale.

Pasul3: Repeti procesul pana cand ajungi in zona cefei. Cand nu mai ai nicio suvita de adaugat, continui sa rasucesti suvitele intre ele, coborand catre varfuri. La final prinzi cu un elastic subtire.

Pasul4: Pentru ca impletitura sfoara sa aiba mai mult volum, tragi usor de suvite incepand cu zona varfurilor si urcand treptat catre radacina.

Pasul5: Am pulverizat spray fixativ NIVEA Volume Care pe toata lungimea impletiturii astfel incat sa arate bine pe toata durata zilei. Acest spray fixativ nu doar ca intareste firul de par, ci ii ofera si volum si ingrijeste fara sa il usuce.

Incearca si tu aceasta coafura si posteaz-o pe contul de Instagram cu hashtagul #cosanzene. Cele mai reusite impletituri vor fi repostate pe conturile oficiale de Facebook si Instagram Cosanzene.

Comments

comments