In ultima perioada am primit numeroase mesaje pe Facebook si Instagram in care ne intrebati ce parere avem despre tratamentele cu keratina, asa ca am decis sa facem un material dedicat acestui subiect in care sa vorbim pe indelete despre keratina pentru par.

Ce este tratamentul cu keratina?

Tratamentul cu keratina a ajuns sa fie unul dintre cele mai populare tratamente de ingrijire si indreptare a parului. In timpul acestui tratament, parul este spalat cu un sampon special, apoi este saturat cu o formula de keratina (aproape ca atunci cand iti vopsesti parul). Urmatorul pas este uscarea in totalitate a parului cu uscatorul si folosirea placii de indreptat pentru a inchide cuticula si a pastra keratina in firul de par.

In mod natural parul contine keratina, insa acest tratament incarca firul de par cu keratina oferindu-i astfel un aspect stralucitor si o hidratare intensa.

Majoritatea hairstylistilor recomanda tratamentul cu keratina persoanelor care au parul uscat, frizzy, cu tendinta de incretire, fara stralucire.

Ce trebuie sa stii despre tratamentul cu keratina:

Primesti cat platesti

Produsele folosite pentru tratamentul cu keratina contin substante chimice ce pot fi daunatoare firului de par, asa ca este important sa faci un mic research inainte de a alege sa mergi sa iti faci acest procedeu. In cazul in care nu esti pregatita sa platesti o suma maricica de bani pentru tratamentul cu keratina, iti spun ca nu merita riscul de a iti deteriora parul pentru o varianta mai ieftina a acestuia.

Alege un salon cu recenzii bune, un stilist care stie ce face si un tratament bun (=usor costisitor) astfel incat sa nu iti deteriorezi parul.

Tratamentul cu keratina este o optiune mai buna decat sa iti indrepti parul in fiecare zi

Indreptarea parului zi de zi este una dintre cele mai daunatoare obiceiuri pentru par. Asadar, daca esti o persoana care isi indreapta parul zilnic, ia in calcul tratamentul cu keratina deoarece poate fi o optiune mai sanatoasa pentru tine si parul tau.

Ingrijirea parului dupa tratamentul cu keratina

Trebuie sa investesti in produse de ingrijire a parului dupa efectuarea tratamentului cu keratina.

Clorura de sodiu (sarea) este ingredientul care nu trebuie sa se regaseasca in produsele de par pe care le folosesti dupa tratamentul cu keratina. Daca iti doresti un rezultat de care sa te bucuri o perioada lunga de timp, este important sa acorzi o atentie deosebita samponului, balsamului, mastii de par si altor produse pe care le folosesti – acestea nu trebuie sa contina sulfati.

Daca alegi produsele potrivite, tratamentul va dura pana la trei luni sau poate chiar mai mult (in functie de tipul de par).

In cazul in care planifici o vacanta exotica (sau daca este vara si mergi la mare), amana efectuarea tratamentului cu keratina. Scufundarile in apa marii/ a oceanului sau in apa din piscina care este plina de clor vor indeparta efectul de indreptare pe care keratina il are asupra firului de par.

foto prima pagina: Amazon

Comments

comments