Vremea din timpul iernii nu este tocmai prietenoasa cu pielea noastra. Gerul si nivelul scazut de umiditate usuca foarte tare pielea; fara o ingrijire imediata, pielea uscata poate duce la o deshidratare intensa si crapare.

Fiind blondut, Aaron are pielea foarte sensibila, ce se inroseste imediat ce da de putin aer rece. Noi am gasit cateva metode foarte simple, care chiar functioneaza, pentru a avea grija de pielea lui pe timpul iernii si am decis sa le impartasim cu voi.

Iata care sunt sfaturile noastre pentru a mentine pielea mai sanatoasa si mai hidratata in sezonul rece:

1. Spala pielea bebelusului doar in apa calduta

Apa calda (sau foarte calda) indeparteaza uleiurile naturale ale pielii, ducand la deshidratarea acesteia. Din acest motiv, ar fi bine sa folosim apa usor calduta (calaie) cat mai des cu putinta.

2. Hidratarea este importanta

Pielea are nevoie de o hidratare intensa in perioada iernii. Imediat dupa dus, baita sau spalarea pe maini cu gelul Mild Washing Gel, foloseste o lotiune hidratanta chiar pe pielea umeda pentru ca ajuta la sigilarea umezelii in piele. Noi recomandam Mild Touch de la NIVEA Baby, o lotiune delicata ce ofera ingrijire si hidratare. Se absoarbe foarte usor in piele, iar formula cu aloe vera calmeaza si restabileste nivelul de hidratare a pielii.

In plus, de fiecare data cand iesim afara, luam cu noi NIVEA Baby Pure&Sensitive Intensive Cream – vine intr-un pachetel foarte dragalas si poate fi purtata in orice rucsacel sau gentuta si o aplicam atunci cand simtim nevoia (sau dupa ce folosim servetele umede).

crema hidratanta bebelusi

3. Invata sa protejezi pielea

Cat mai putina piele la vedere in timpul iernii. Pe langa hainute si caciula, nu uita si de esarfa sau fular si, bineinteles, manusi. Din pacate, Aaron nu suporta sa poarte manusi, motiv pentru care de fiecare data ii dau o bluzita mai lunga care sa ii acopere manutele si sa il protejeze de factorii externi de afara.

4. Nu uita de lichide

In perioada iernii obisnuim sa consumam mai putine lichide – iar acest lucru nu se intampla doar la adulti, ci si la copii. De aceea, trebuie sa iti formezi un obicei din a consuma mai multa apa (cea mai buna si cea mai importanta). Eu am o aplicatie care imi aminteste sa beau apa si de fiecare data cand beau eu, ii dau si sticluta lui Aaron pentru a isi lua si el portia de “apica”.

Acestea sunt sfaturile noastre. Daca aveti si voi altele si vreti sa le impartasiti cu noi, le asteptam cu drag in sectiunea de comentarii.

Comments

comments