Cosanzene Calatoare: Costa del Sol, Malaga
Buna, dragi Cosanzene! Suntem mega fericite sa incepem o noua sectiune pe blogul nostru: Cosanzene Calatoare. Vrem sa va luam cu noi peste tot, motiv pentru care incercam ca pentru toate locurile pe care le vizitam sa facem materiale detaliate care sa va fie ghid in cazul in care alegeti si voi aceste destinatii.
Incepem cu Malaga si minunata Costa del Sol de unde ne-am intors recent. Aceasta a fost prima mea calatorie in Spania (nu pot spune acelasi lucru si despre Maria, care a calcat pe pamant spaniol de trei ori pana acum) si prima noastra calatorie in 5.
Am vrut sa profitam din plin de aceasta vacanta, motiv pentru care am planificat aproape fiecare zi ca la carte. Iata ce am facut, care au fost locurile pe care le-am vizitat, unde am mancat si cum ne-am relaxat in timpul petrecut pe Costa del Sol.
Va recomand sa mergeti in Malaga pentru cel putin 4 zile astfel incat sa va puteti bucura ochii si sufletul de tot ce are de oferit acest oras si imprejurimile.
Unde am stat
De cele mai multe ori incercam sa evitam locurile foarte turistice din zonele pe care le vizitam si sa ne pierdem printre localnici. Asa a fost si acum, cand un prieten apropiat ne-a ajutat sa gasim o casuta cu doua camere in Pedregalejo, la doar doua minute de plaja.
Ce mi-a placut foarte mult la oamenii din aceasta zona este modul in care interactioneaza unul cu celalalt. Sunt foarte prietenosi, vorbesc foarte mult, cand ies la terasa/restaurant nu isi tin telefoanele in mana sau pe masa si sunt prezenti. Momentul pe care il traiesc este acum… nu ieri si nici maine. Mai stiti cum erau bunicii nostri cand mergeau prin sat si se opreau la fiecare doua case pentru a vorbi cu vecinii? Cam asa este si aici 🙂
La un bar de langa casuta noastra am mancat dimineata (in fiecare zi, nu am vrut sa incercam si in alta parte) cele mai bune sandwichuri – paine proaspata (calda chiar), oua prajite, sos de rosii pasat, piept de pui la grill si bacon crocant. Un astfel de sandwich si o cafea mare cu lapte costau doar 17 lei.
Ce am vizitat
Am vrut sa profitam cat mai mult de aceasta zona, motiv pentru care am inchiriat o masina (contra cost, ofera si scaun de bebe, nu trebuie sa il luati dupa voi)
Prima zi: Drumul catre Tarifa si Gibraltar
Am decis ca in prima zi sa facem cel mai lung drum pe care il aveam planuit – Tarifa si Gibraltar. Avand in vedere ca am fost cu Aaron si am vrut sa scurtam mai mult timpul petrecut in masina, am mers pe autostrazile cu plata, insa si drumurile nationale sunt foarte bine puse la punct (sunt doar putin mai aglomerate).
In Tarifa, pe plaja nu mai era nimeni in afara de noi si cateva cupluri plimbarete.
Am facut baie in ocean pentru cateva minute (apa era incredibil de rece, iar valurile destul de mari), insa ne-am bucurat de spectacolul oferit de sutele de zmee de mare inaltate pe cer de oamenii care faceau kite surfing si am mancat cel mai bun picnic pe nisip (scoicile marinate la ei sunt incredibil de gustoase).
Pentru Gibraltar trebuia sa stam la coada timp de 4 ore, motiv pentru care am decis doar sa oprim putin masina intr-o zona cu o priveliste frumoasa, sa admiram Marocul si sa ne bucuram de o inghetata cu vanilie.
Am ajuns in Pedregalejo spre seara si am fugit direct catre cina (pastrez imaginile si sfaturile cu mancare spre finalul articolului).
A doua zi: Ne-am bucurat de plajele din Nerja
Nerja este un orasel minunat, situat in sudul Coastei Soarelui, in care te poti bucura de apa cristalina, plaje curate si deloc aglomerate si palmieri. Langa Nerja este si faimosul “Balconul Europei”, o zona care iti ofera una dintre cele mai frumoase privelisti asupra Mediteranei.
La terasa Chiringuito de Ayo se spune ca se mananca cea mai buna paella din intreaga Spanie. Aceasta este preparata intr-o tigaie uriasa si contine bucati de pui si creveti intregi. Platesti 12 euro si mananci cate portii de paella vrei (sau, cum imi place mie sa spun… pana ti se face rau😅).
A treia zi: Playa de La Malagueta
Playa de La Malagueta este plaja pe care nu trebuie sa o ratezi daca mergi in Malaga. Are un vibe foarte fain si este bine pozitionata astfel incat sa te bucuri nu doar de umbra palmierilor, ci si de peisaj.
Singurul aspect negativ al acestei plaje este faptul ca apa se adanceste imediat ce intri (ai facut un pas, esti cu apa pana la brau, ai mai facut inca unul si apa ti-a ajuns la gat), iar eu si Maria nu am avut curaj sa ne aventuram. Insa ne-am cuibarit sub umbra palmierilor si am ascultat cantecele papagalilor (foarte multi au cuiburi chiar in palmierii de pe plaja).
A patra zi: La pas prin Malaga
In penultima zi am ales sa exploram Malaga. Am urcat la castelul Gibralfaro si ne-am plimbat pe stradutele din centru, incercand sa simtim cu adevarat pulsul orasului.
Din colt in colt, era amplasat un pian la care oricine se putea aseza pentru a incanta trecatorii. Unul dintre turisti a cantat o melodie din repertoriul lui Ludovico Einaudi si a strans in jurul lui zeci de oameni impresionati de talentul sau.
Ne-am mai pierdut printr-un parc plin de palmieri si bananieri si prin port. Nu am avut un plan stabilit, lasam doar ca pasii nostri sa fie condusi de ochii care cautau cele mai instagramabile zone.
A cincea zi: Ne-am bucurat de plaja si de mancare
Ultima zi a fost cea mai relaxanta si asta pentru ca imediat ce ne-am trezit, am fugit sa ne bucuram de ultimul mic dejun. Apoi ne-am ascuns de soarele arzator (erau 25°C si se simtea ca si cum ar fi fost 35) pe o patura, la umbra unui palmier, cu un fresh de ananas in mana.
Dupa orele pranzului am decis sa ne rasfatam cu o masa cu cele mai bune preparate ale lor, asa ca am mers la terasa Las Acacias pentru cele mai bune preparate. Si acum… vine si partea frumoasa: mancarea.
Unde si ce am mancat in Malaga
Nu era zi sa nu calcam pragul terasei Las Acacias. O sa va spun imediat si de ce: mancarea este proaspata (in fiecare dimineata bucatarii cumpara fructele de mare de la pescarii care tocmai ce ajung in port), grataragiul face cele mai bune preparate (este important sa stii cat de multe tulpini de palmier sa arzi, cat timp si la ce distanta sa tii pestele de foc), iar mancarea este accesibila ca pret – ca exemplu, o portie de espetos (4 sardine la jar) servita cu o felie generoasa de lamaie costa 2 euro. O masa copioasa ne ajungea in jur de 10 de euro de persoana.
Daca si voi aveti o relatie speciala cu mancarea (asa cum am eu), va recomandam sa mergeti aici daca ajungeti in Malaga. Eu am reusit sa pun 3 kilograme cat am fost in vacanta, iar acum mananc castrveti si morcovi :)) Dar nu regret nicio secunda!
Ce am mancat: la fiecare masa, chelnerul aduce baghete proaspete si masline cu aroma de usturoi.
Noi comandam de fiecare data doua portii de espetos cu bere ca aperitiv :)), dupa care urmau felurile principale: midii la aburi, paella cu fructe de mare, salata mixta de peste si fructe de mare (delicioasaaaa – continea mai multe tipuri de peste, calamari, baby caracatita, sepie, midii, scoici in aluat si prajite), creveti la jar (incredibil de buni), ton la plita cu sos usturoi verde, scoici in sos de vin si usturoi si o salata fresh cu ton bucati, rosii feliate si ceapa dulce.
Ca desert am incercat doar churros cu sos de ciocolata (2 gogosi de fiecare) la Casa Aranda.
Cam asta a fost tot. Speram ca va va fi de ajutor acest mic ghid in cazul in care vreti sa vizitati Costa del Sol. Noi asteptam cu nerabdare urmatoarea vacanta.
Va pupam tare si va imbratisam cu drag.
Write a comment