Îi spunem “Bun venit” toamnei cu două rețete delicioase cu bere – una gătită cu bere, cealaltă savurată cu bere. Oamenii faini de la Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție ne-au provocat să gătim cu această băutură foarte populară, iubită de majoritatea românilor.

Dar, înainte de a ne apuca de treabă, să povestim puțin despre beneficiile berii. De asemenea, stiați că “burta de bere” este doar un mit? Despre aceasta și multe altele aflați în materialul de mai jos.

Consumul moderat de bere și hidratarea corpului

Un consum moderat de bere și o dietă alimentară echilibrată pot avea efecte benefice asupra organismului nostru, atât înainte, cât și după sport.

Un consum moderat de bere poate favoriza o îmbunătățire a hidratării corporale. Acest lucru se poate datora în special cantității ridicate de apă din compoziția berii, de peste 90%, dar și a vitaminelor și mineralelor pe care berea le conține: calciu, vitamine de tip B, magneziu, sodiu, fier și potasiu.

Berea diminuează țesutul adipos, deoarece arderile cresc în timpul mișcării, iar corpul este mai hidratat chiar și după efort fizic. 

Atunci când sunt respectate cantitățile recomandate, berea poate ajuta organismul să își revină mai repede după efort fizic, fără să afecteze forța și viteza. 

Potenţialele efecte pozitive asupra sănătății apar doar în condițiile unui consum moderat de bere în rândul adulților. Organizația Mondială a Sănătății definește consumul moderat de bere ca o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație de alcool de 5%.

Berea poate face parte dintr-un stil de viață sănătos 

Fabricată din ingrediente exclusiv naturale (cereale, hamei, drojdie și peste 90% apă), berea este o băutură nu doar iubită deopotrivă de bărbați și femei din întreaga lume, dar și o băutură cu un posibil impact pozitiv pentru organism, atunci când este consumată cu moderație.

Datorită ingredientelor sale naturale, berea poate să facă parte cu succes dintr-un stil de viață sănătos. Cerealele din bere fiind surse de proteine, fibre și vitamine de tip B.

Berea consumată moderat nu pune în pericol silueta

Moderația este cheia unui stil de viață sănătos. Doar așa ne putem bucura de toate alimentele care ne fac plăcere.  Așa este și în cazul berii. 

Atunci când este consumată moderat, berea are beneficii asupra organismului și nici nu ne pune în pericol silueta. 

Berea nu influențează indicele de masă corporală, circumferința abdominală sau raportul talie/șold, nici la femei, nici la bărbați, indiferent de vârstă sau efortul depus.

Studiile confirmă că „burta de bere” este doar un mit! 

Consumul moderat de bere poate ameliora simptomele menopauzei

Studiile arată că un consum moderat de bere poate ameliora complet bufeurile și transpirațiile nocturne asociate perioadei post-menopauză.

În plus, poate reduce durerile musculare, crampele, senzația de oboseală, insomniile și poate îmbunătăți forța musculară, rezistența fizică și aspectul pielii.  

Un stil de viață sănătos, mișcarea și consumul de alimente bogate în vitaminele B și E pot avea efecte benefice în perioada menopauzei. Berea fiind o sursă naturală de vitamine de tip B. Totodată, hameiul din bere este o sursă de hormoni naturali din plante.

Berea și sănătatea inimii

Berea, o băutură bogată în fibre, atunci când este consumată moderat, poate avea un efect protector la nivel cardiovascular, deoarece berea conține polifenoli cu proprietăți antioxidante și ajută la stimularea circulației sângelui. 

Consumul moderat de bere poate avea efecte benefice pentru sănătatea inimii și a vaselor de sânge.

Fabricată doar din ingrediente naturale (cereale, drojdie, hamei și apă), berea poate contribui la fluidizarea sângelui, astfel încât sângele să circule mai bine prin vase. 

Mai multe informații importante despre bere:

  • Berea are 0% colesterol, iar alături de o dietă variată și atunci când este consumată în cantități moderate, poate chiar scădea riscul de boli cardiovasculare. 
  • Cerealele reprezintă unul dintre ingredientele naturale de bază ale berii și îi îmbogățesc conținutul de vitamine de tip B, precum niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acidul folic (B9). 
  • Datorită conținutului de malț și hamei, berea este o importantă sursă de antioxidanți și de fibre solubile. 
  • Consumul moderat de bere este definit de Organizația Mondială a Sănătății ca o cantitate de 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați. 
  • Berea conține sodiu, magneziu, calciu, potasiu si fier.
  • Consumată în cantități moderate, berea are un conținut caloric redus, un pahar de 250 ml având doar 105 kcal. 

Iar acum  revenim la rețetele noastre.Le găsiți pe ambele mai jos.

Cartofi wedges mai crocanti ca niciodata. O reteta atat de simpla, insa incredibil de delicioasa. Pe placul intregii familii.

Ce poate fi mai bun decat o portie de cartofi wedges facuti perfecti, cu exterior crocant si interior moale? Mai pune si un sos facut in casa si un pahar de bere rece si ai masa completa.

 

Chiftelute delicioase in sos brun lipicios – o reteta perfecta pentru aceasta perioada a anului.

Daca va plac chiftelutele, atunci trebuie sa incercati aceasta reteta speciala. Sosul este unul brun, lipicios, cu un usor gust de bere si barbeque si merge de minune cu un piure de cartofi pufos si cremos.

 

Comments

comments