Browsing Tag

ulei de cocos pentru par

Processed with VSCO with hb1 preset
Ingrijirea parului, Recenzii

Cum folosim uleiul de cocos pentru par? Beneficiile unui produs minune

Uleiul de cocos este un ulei bogat in acizi grasi care hraneste si hidrateaza scalpul si parul. Potrivit Livestrong, un studiu publicat in revista “Journal of Cosmetic Science” in anul 1999 spune ca uleiul de cocos reduce ruperea firului de par, iar un alt studiu realizat in 2005 a demonstrat ca uleiul de cocos penetreaza foliculul de par mai bine decat uleiul mineral, cel mai des intalnit ingredient din balsamurile de par.

Gene Ashburner spune in cartea sa, Coconut Oil: Amazing Health, Skin And Cooking Benefits, ca uleiul de cocos este minunat pentru hidratarea parului si a scalpului, este folosit ca remediu natural pentru a combate electrizarea parului, reduce vizibil matreata si ajuta la cresterea parului. De asemenea, proprietatile sale antibacteriene pot preveni foliculita si pot lupta impotriva infectiilor fungice.

Eu am primit pentru testare uleiul de cocos extravirgin ecologic Niavis de la vegis.ro

Ulei de cocos ingrijirea parului

Am mai avut uleiuri de cocos pe care le-am folosit ca masti hidratante (inainte de baie), ca inlocuitoare pentru balsam sau alte uleiuri care promit stralucirea parului. Toate erau bio/eco, insa niciunul nu avea un miros specific nucii de cocos. Am fost putin uimita de produsul de la Niavis (prin vegis.ro) deoarece era primul ulei de cocos care… mirosea a cocos. Iar acest miros persista chiar si cateva ore bune.

Uleiul de cocos: informatii de pe ambalaj

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie datorita numeroaselor sale proprietati nutritive (vitamina E, vitamina K si minerale, precum fierul) si datorita continutului ridicat de grasimi saturate (acidul lauric). Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. Este ideal si pentru gatit, fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.

Uleiul de cocos: 3 moduri in care l-am folosit in ingrijirea parului

1. Uleiul de cocos ca masca de par

Uleiul de cocos este un produs care penetreaza firul de par mai adanc si mai repede decat alte produse de ingrijire, hidratand firul de par de la exterior catre interior. Acesta repara varfurile despicate, hraneste scalpul si ofera stralucire.

Cum l-am folosit eu: am impartit parul in doua sectiuni egale, apoi am luat cate o suvita din fiecare sectiune si am intins ulei de cocos pe ea, de la varfuri pana la radacina. Am insistat in zona varfurilor, unde parul este mai uscat si are nevoie de mai multa hidratare.

Sfat: in cazul in care uleiul de cocos este in stare solida, il puteti incalzi la lumina naturala a soarelui (pe timp de vara) sau la foc (intr-un vas rezistent) – acesta trebuie sa fie caldut (niciodata fierbinte) cand este aplicat pe par.

Am pus o casca de dus pe par si am stat cu el pana a doua zi, dimineata, apoi l-am spalat cu sampon.

Eu fac aceasta masca o data la 2-3 saptamani (cand am mai mult timp liber).

ulei de cocos pentru par

2. Uleiul de cocos ca balsam de par

Uleiul de cocos nu contine substante chimicesi este un balsam excelent pentru toate tipurile de par. Acesta poate fi folosit ca un balsam obisnuit, dupa spalarea parului cu sampon.

Pentru parul scurt, folositi 1/4 lingurita de ulei de cocos. Pentrul parul lung, cu fir gros, aveti nevoie de o jumatate de lingura de ulei de cocos (aceasta este cantitatea pe care o folosesc si eu).

Incalzesc usor uleiul de cocos in maini, dupa care il aplic pe par, in zona varfurilor, apoi incerc sa trec degetele prin tot parul pentru a descurca firele de par (niciodata nu pieptan parul sub dus). Il las sa actioneze cateva minute, dupa care clatesc cu apa din belsug si aplic putin sampon pentru a scapa de surplusul de ulei.

3. Uleiul de cocos ca ulei pentru stralucire si hidratare

Daca nu ati facut nici masca si nici nu ati folosit uleiul de cocos ca balsam, mai este o varianta – ulei de par. Imediat dupa spalare, tamponati parul umed cu un prosop curat, din bumbac, pentru a elimina excesul, dupa care luati un varf de lingurita de ulei de cocos in maini si aplicati-l in zona varfurilor.

Uleiul de cocos in ingrijirea parului: Sfaturi suplimentare

1. Uleiul de cocos descurca foarte bine parul. Aplicati putin pe degete, apoi treceti cu mana prin firele de par, inainte de a il pieptana;

2. Uleiul de cocos ajuta la cresterea parului. Masati-va scalpul timp de cel putin 10 minute cu ulei de cocos, apoi folositi un prosop cald sau o casca de par pentru a acoperi parul si a il tine cald. Stati asa cateva ore, apoi spalati bine parul. Repetati acest tratament de 3 ori pe saptamana.

3. Uleiul de cocos nu doar ca ofera stralucire parului, ci ne scapa si de parul electrizat si de firele rebele. Dupa aranjare, aplicati un strop mic de ulei de cocos pe degete si treceti cu mana prin par. Daca este umiditate afara, luati cu voi un recipient mic de ulei de cocos si folositi produsul cand simtiti ca parul vostru are nevoie.

4. Uleiul de cocos poate fi folosit ca tratament pentru matreata. Uleiul de cocos are propritati antifungice, motiv pentru care folosirea lui in mod regulat ajuta la distrugerea bacteriilor si a fungilor. Aplicati ulei de cocos pe scalp de cateva ori pe saptamana. Rezultatele vor fi vizibile in timp.

5. Uleiul de cocos poate fi folosit ca protectie solara pentru par in zilele toride de vara (si nu numai).

6. Uleiul de cocos ajuta la coafarea parului. Amestecat cu putina sare de mare, acesta cuminteste parul rebel si ofera buclelor flexibilitate.

Voi cum folositi uleiul de cocos in ingrijirea parului? Asteptam sfaturile voastre in sectiunea de comentarii :)

Pana data viitoare, va pup maxim! Sa aveti o zi cu zambete!

Cosanzeana Amelia ♡

ulei de cocos bio eco